BosBros sluit zich aan bij Phanta Vision

Persbericht van PhantaVision

Productiehuis BosBros, producent van klassiekers als Minoes, Het Paard van Sinterklaas, Dolfje Weerwolfje en Wiplala, heeft zich aangesloten bij de Phanta Vision groep, producent van films en series.

De producties van BosBros zullen voortaan in samenwerking met de Phanta Vision groep, bestaande uit Phanta Film, Phanta Basta! en Goldman Film, worden gerealiseerd. Filmproducent en oprichter Burny Bos, die in 2014 nog het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs ontving, ziet de samenwerking als belangrijke stap voor de toekomst van zijn bedrijf. Petra Goedings, filmproducent en medeoprichter van Phanta Vision, is eveneens enthousiast over deze bundeling van krachten. Op deze manier blijft een belangrijk, internationaal merk uit Nederlandse film- en televisie-industrie behouden en verstevigt Phanta Vision zijn positie in de markt.

BosBros heeft als producent van kwalitatieve film en televisieproducties de afgelopen 28 jaar een golfbeweging teweeggebracht, die een belangrijk stempel drukte op de kwaliteit van Nederlandse jeugdfilms en -series. Bovendien heeft Burny Bos samen met zijn team de Nederlandse jeugdfilms en -series in het buitenland geïntroduceerd en daarmee al vele internationale onderscheidingen gewonnen.

Minoes, Abeltje, Het Paard van Sinterklaas, Dolfje Weerwolfje, Brammetje Baas en Wiplala zijn slechts enkele in de reeks klassiekers uit de rijk gevulde catalogus. Inmiddels is filmproducent BosBros ook actief in het ontwikkelen en produceren van animatiefilms en -series zoals de speelfilms Heinz en Urbanus de Vuilnisheld die dit jaar in première gaan. Phanta Vision is opgericht in 1990 door filmproducent Petra Goedings en filmeditor JP Luijsterburg, en staat bekend als een gerenommeerde culturele onderneming en bevlogen initiator van nieuwe vormen van (internationale) financiering, distributie en sectoroverschrijdende samenwerking.

Onderdeel van de groep zijn de productiehuizen Phanta Film, Phanta Basta! en Goldman Film. Phanta Film produceert internationale speelfilms en dramaseries waaronder de Nederlands-Spaanse coproductie Mi Vida, met Loes Luca en Elvira Mínguez (Todos lo Saben) in de hoofdrollen die dit jaar uit gaat in de bioscopen. Goldman Film produceert speelfilms, korte films en dramaseries waaronder de young adult thriller Vals die deze maand in première gaat.

Phanta Basta! produceert evenementen, jeugdfilms en -series waaronder de speelfilm Circus Noël, een vervolg op de succesvolle televisieserie die in februari in de bioscopen te zien zal zijn. Daarnaast verzorgt Phanta Basta! ook de service en line production van projecten van derden. Recente voorbeelden hiervan zijn onder andere Homies (Jon Karthaus/Just Film) en Silk Road (Mark de Cloe/Rinkel Film)