Mijn bijzonder rare week met Tess geselecteerd voor Filmfestival Berlijn

Persbericht van Septemberfilm.nl

Mijn bijzondere rare week met Tess van Steven Wouterlood is geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival Berlijn in het onderdeel Generations. De hoofdrollen worden vertolkt door Sonny van Utteren en Josephine Arendsen. De bijrollen zijn voor Julian Ras (Dummie de mummie), Jennifer Hoffman (De luizenmoeder), Tjebbo Gerritsma (Brammetje Baas), Suzan Boogaerdt (Zwarte tulp), Hans Dagelet (De brief voor de koning), Terence Schreurs (Hartenstraat) en Guido Pollemans (La Holandesa). De film is gebaseerd op het gelijknamige en bekroonde boek van Anna Woltz, het scenario is geschreven door Laura van Dijk en de producent is Joram Willink (Gluckauf) van BIND.

Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

Regisseur Steven Wouterlood: “De Berlinale is voor familie- en jeugdfilm het belangrijkste internationale podium. Dat mijn debuutfilm daar in wereldpremière gaat, is een droom die uitkomt. Ik ben ongelooflijk trots op deze film en het hele productieproces. Het is wat mij betreft een gelaagde en hartverwarmende film geworden, bedoeld voor kinderen én volwassenen.”

Mijn bijzondere rare week met Tess is een BIND productie in coproductie met VPRO en komt tot stand met steun van Het Nederlands Filmfonds, MDM (Duitsland), CoBO, Netherlands Film Production Incentive en Creative Europe MEDIA. Mijn bijzondere rare week met Tess is in het najaar van 2019 landelijk te zien in de bioscoop.