Uitslag VERS Awards

Persbericht van VERS
21 december 2018

Tijdens de 22ste editie van de VERS Awards werden de Gouden Appels uitgereikt. Dit jaarlijkse festival viert de Makers van Morgen en zet jonge filmmakers in het zonnetje met fantastische prijzen. De hoofdjury, bestaande uit Jan Doense (directeur Film by the Sea), Patricia Pisters (hoogleraar filmwetenschappen UvA) en Sven Bresser (regisseur en winnaar VERS Awards 2016), verkoos de korte film Fucking Cola van Sophie van de Pol als grote winnaar van de Gouden Appel voor Beste Film (€10.000 productiebudget).

Uit het juryrapport: “Er is voor ons één film die er bovenuit stak. Vorm, toon, acteerwerk, alle filmische elementen zorgen voor een uitgebalanceerd verhaal dat leidt tot een grappig, ontroerend en oprecht familiedrama dat ons heeft geraakt.”

De vakjury, bestaande uit Philippe Vié (oprichter en ex-directeur Camalot Amsterdam), Boelie Vis (editorFilmmore) en Hetty de Kruijf (regisseuse en winnaar VERS Awards 2015), kozen de winnaars voor de beste cinematografie (Cam-a-lot award t.w.v. 2.500 euro) en beste montage (Filmmore t.w.v. 2.500 euro). Deze werden gewonnen door respectievelijk Sigi Van T Schip voor Dubbel D en Tobias Cornelissen voor At Midnight Plays a Dance-tune.

De jury over At Midnight Plays a Dance-tune: “Een ogenschijnlijk rommelige arty montage, maar in dit geval kom je er langzaam achter dat de montage geheel in dienst staat van de emotie en het verhaal. Dit alles tegen een prachtig geluidsbeeld wat leidt tot een duistere trip die nog lang nagalmt in het hoofd van kijker.”

Naast de vertoning van de vijftien genomineerde films, organiseerde VERS een groot eendaags festival, met een uitgebreide randprogrammering van workshops, verdiepende panels, praktische masterclasses en netwerkborrels.