StukTV komt met duurste online serie ooit in Nederland

Persbericht via Broadcast Magazine

Onder de vlag van Talpa kunnen de YouTube-idolen van StukTV groots uitpakken, aldus oprichter Giel de Winter. Expeditie Robinson is met gemiddeld anderhalf miljoen kijkers een hit op tv. Maar Giel de Winter, Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt gaan daar met hun videokanaal dik overheen.

Het trio lanceert zaterdag om 17.00 uur hun nieuwe serie De Kluis (geproduceerd door CCCP) waarin bekende Nederlanders als Caroline Tensen, Winston Gerschtanowitz, Frank Dane en Tygo Gernandt een soort bank moeten overvallen. “Die wij met (nep)wapens verdedigen”, vertelt StukTV-oprichter Giel de Winter enthousiast. “We hebben een cast met BN’ers van het kaliber Wie is de Mol? Het is de duurste online serie die ooit in Nederland gemaakt is.”

Sinds 2016 werkte StukTV samen met RTL. Daar maakten de drie al de succesvolle series Roadtrippers en Jachtseizoen. Die samenwerking kwam op 1 november dit jaar door de overname door Talpa Network tot een einde. “Ik wil grote stappen maken. Dat gaat sneller bij Talpa”, zegt Giel de Winter.

“De afgelopen jaren hebben we met het team van StukTV keihard gewerkt om de allertofste series te kunnen maken”, aldus De Winter. “Dat we nu bij Talpa Network de mogelijkheid krijgen om ons nóg meer te focussen op kwaliteit, is voor ons te gek. We hebben nog zoveel plannen en ambities en met Talpa Network aan onze zijde, kunnen we dit allemaal gaan uitvoeren.”

Bron: AD/BM