Platina film voor Bon Bini Holland 2

Persbericht via Nederlands Film Festival

31 december 2018
Meer dan 400.000 bezoekers hebben de film van regisseur Jon Karthaus in de bioscoop gezien

De komedie Bon Bini Holland 2 heeft de Platina Film status behaald. Meer dan 400.000 mensen hebben de opvolger van Bon Bini Holland, sinds de release op 13 december, in de bioscoop gezien. Hoofdrolspeler Jandino Asporaat werd tijdens zijn vakantie in Curaçao feestelijk verrast met de award door Rico Verhoeven en Twan Kuyper. De film awards zijn een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Bon Bini Holland 2 is de tweede film die dit jaar de Platina Film status heeft behaald.

Net als Robertico (Jandino Asporaat) zijn vriendin Noëlla (Liliana de Vries) op Curaçao ten huwelijk wil vragen, besluit zij een “time-out” in te lassen. Robertico is vastberaden om haar terug te winnen en vliegt haar achterna terug naar Nederland. Bij aankomst blijkt er concurrentie op de loer te liggen: de aantrekkelijke ideale schoonzoon Christiaan. Robertico besluit zijn oude FC Kip-vrienden om hulp te vragen. Samen met Sydney, Rajesh, Gerrie en tante Judeska zet Robertico alles op alles om Noella’s hart weer te veroveren om zo alsnog een ring om haar vinger te kunnen schuiven. Maar hoe laat je zien dat je het beste huwelijksmateriaal bent, als alles wat je aanraakt verandert in een fiasco?

Platina Film
Bon Bini Holland 2 is geregisseerd door Jon Karthaus (Bella Donna’s, Homies) en het scenario was in handen van Jandino Asporaat en Maarten Swart. De film is geproduceerd door Kaap Holland Film in samenwerking met RTL, Het Huis van Asporaat producties en Entertainment One Benelux. De cast van Bon Bini Holland 2 bestaat naast hoofdrolspeler Jandino Asporaat onder andere uit Liliana de Vries, Lone van Roosendaal, Dennis Rudge, Phi Nguyen, Sergio Ijssel en Alpha Oumar Barry. De film is tot stand gekomen met steun van Warner Bros. International Television Production Holding B.V., met een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive en Stichting Abraham Tuschinski Fonds. Bon Bini Holland 2 wordt gedistribueerd door Entertainment One Benelux en draait momenteel in 107 bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. In 2018 hebben veertien films de Gouden Film status behaald en zes documentaires de Kristallen Film status. De Platina Film werd dit jaar twee keer in ontvangst genomen.

Op de foto: Rico Verhoeven, Jandino Asporaat en Twan Kuyper