Acteerprijs voor NBF erelid Willeke van Ammelrooy

Grande dame Willeke Van Ammelrooy ontvangt de Prijs voor Beste Acteerprestatie in de film  In The Palace van Nelson Polfliet op het Kortfilmfestival Leuven De jury prees hoe ze zowel decennia aan ervaring aan de film toevoegt als frisse originaliteit.

Op de slotceremonie van de 24e editie van Kortfilmfestival Leuven zijn dit jaar 18 prijzen uitgereikt.
In de Vlaamse competitie bekroonde de jury Pathetiek van Yahya Terryn met de prijs voor beste Vlaamse Kortfilm. Pathetiek is het professionele filmdebuut van de Gentse theaterregisseur. De hoofdrollen worden vertolkt door Koen de Graeve en Tom Vermeir. De jury omschreef de film als een treffend en overtuigend portret van vriendschap, tegen een subtiele muzikale achtergrond. Door deze prijs komt Pathetiek terecht op de longlist voor de Oscars.

De Juryprijs voor het beste debuut is voor Provence van Kato De Boeck. Ook het publiek koos voor dit pareltje dat de regisseur baseerde op eigen ervaringen. De film won eerder op het festival ook al de HUMO-award. De jury prijst het universele verhaal en is onder de indruk van de regie en de acteerprestaties van de jonge acteurs. De jonge actrice Laime De Paep krijgt dan ook een Speciale Vermelding bij de Prijs voor beste acteerprestatie.

Lees hier meer over de andere winnaars en genomineerden: Kortfilmfestival Leuven