Nu in EYE

Vanaf zaterdag is Jan Švankmajer – The Alchemical Wedding te zien in Eye. De tentoonstelling over de Tsjechische surrealist en meesteranimator is dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 19.00 (gratis met de Museumkaart).

Roma, Alfonso Cuaróns inlevende, technisch virtuoos gefilmde nieuwe productie (65mm digitaal) is door Netflix geproduceerd. Vanaf vrijdag is de film tijdelijk exclusief te zien in Eye in de 4K-versie, gelijktijdig met de online streaming service.

Eye is op donderdag 13 december gesloten wegens een besloten evenement.

Tentoonstelling Jan Švankmajer
Biefstukken, kiezelstenen, ijzeren sloten: bij meesteranimator Jan Švankmajer kan alles tot leven komen. Hij maakt films vol obsessie, lust, horror en erotiek; machtsmisbruik is de onderstroom.

Première Roma
Alfonso Cuaróns semiautobiografische film over een uiteenvallend middenklassegezin. Roma is gedraaid op digitaal 65mm-formaat en voorzien van een 360° geluidsdesign dat in de bioscoop volop tot zijn recht komt.

Première Shoplifters
Osamu en zijn zoon komen buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Ze nemen haar mee naar huis waar ze wordt opgenomen in een hecht gezin van kruimeldieven. Een bitterzoete fabel van Hirokazu Kore-eda.

Jan Švankmajer: From Alice to Insect
Gastprogrammeur Ludmila Cvikova geeft zondag een vooruitblik op de programmering rond de Švankmajer-tentoonstelling. Verwacht specials over surrealisme, dromen, obsessies en meer.

Eye on Art: FLATFORM
FLATFORM is een collectief uit Milaan en Berlijn dat installaties en films maakt, waarin landschappen een belangrijke rol spelen. Speciale avond t.g.v. de wereldpremière van nieuw werk i.a.v. de kunstenaars.

Cinema Egzotik: Cemetery Night
Martin Koolhoven en Ronald Simons brengen een heerlijk beklemmende, sexy, vuige en humoristische ode aan de zombiefilm. Met veel noodzakelijk hakwerk, stomende seks op graven en reflecties over sterfelijkheid. Dat wel.

The Sound of Music (70mm)
De hele kerstvakantie lang trakteert Eye op The Sound of Music, nu te zien in een fonkelende nieuwe 70mm-print. Wie niet kan wachten tot de vakantie mag de stem vanaf woensdagavond komen opwarmen.

Meer info en tijden, check de EYE agenda