Nu in EYE

Donderdag gaat Cold War, de nieuwe film van Pawel Pawlikowski (Ida) in première. Pawlikowski won in Cannes de prijs voor de Beste Regisseur en de film was onderdeel van de Gouden Palm-competitie.

Van bijtende sokken tot lopende schedels: meesteranimator Jan Švankmajer kan werkelijk alles tot leven wekken. Vanaf zaterdag 15 december is in Eye de eerste grote overzichtstentoonstelling in Nederland van deze Tsjechische meesteranimator te zien. Het is één groot gesamtkunstwerk van zijn bizarre films en bezielde beelden. Vanaf 10.00 openen de Wunderkammers van zijn duistere universum.

Eye is op donderdag 13 december gesloten wegens een besloten evenement.

Premièreweek Cold War
Impressionistische, jazzy liefdesballade van Pawel Pawlikowski (Ida, My Summer of Love) die zich liet inspireren door het liefdesverhaal van zijn ouders en het Poolse muziekensemble Mazowsze.

Voorpremière Shoplifters
Voor zijn zachtaardige portret over een hechte surrogaatfamilie van kruimeldieven won Hirokazu Kore-eda de Gouden Palm in Cannes. Kore-eda (After Life, Nobody Knows) filmt zonder sentimentaliteit.

Voorpremière Roma, exclusief in Eye
Alfonso Cuaróns technisch virtuoos en inlevende Roma is exclusief in Eye te zien. Dit op 65mm geschoten drama is door Netflix geproduceerd en is gelijktijdig met de online uitzending ook in 4K op het grote doek in Eye te zien.

Voorpremière Rita & Krokodil 3
Een winterse collectie van de speelse, kleurrijke filmpjes – naar de gelijknamige populaire Deense prentenboeken – over de vierjarige Rita die graag op stap gaat met haar vriend Krokodil, die in de badkuip woont.

Première Buurman & Buurman Winterpret!
Buurman & Buurman verheugen zich al op een witte kerst, maar het versieren van de kerstboom gaat niet zoals gepland en ook het huis versieren blijkt nogal lastig. Genoeg werk aan de winkel voor Buurman en Buurman!

Laatste voorstelling Amsterdam Wildlife
Laatste kans! Na bijna vijfhonderdvijftig voorstellingen neemt Eye afscheid van Amsterdam Wildlife. Zaterdag 8 december zijn regisseurs Martin Melchers en Merel Westrik aanwezig bij de jubileumvoorstelling.

Cinemini: Prentenkoekjes (2 – 6 jaar)
Zondagochtend film en spel voor de allerkleinsten en hun ouders. Drie lieve, fraaie stopmotionfilms van de Letse animatiefilmer Dace Rīdūze. Een rood potlood valt uit z’n etui en meer stop-motion avonturen.

Bron: EYE