DIRTY GOD geselecteerd voor Sundance Film Festival 2019

DIRTY GOD, de nieuwe film van regisseur Sacha Polak, zal zijn internationale première beleven op het Sundance Film Festival (24 januari-3 februari 2019). Het is de eerste keer dat een Nederlandse speelfilm geselecteerd is voor de prestigieuze World Cinema Dramatic Competition.

DIRTY GOD is de derde speelfilm van Sacha Polak en is haar eerste Engelstalige film. Andere titels op haar naam zijn de veelgeprezen en prijswinnende films HEMEL en ZÜRICH. Polak schreef het script samen met Susanne Farrell. De film is geproduceerd door Marleen Slot van Viking Film. DIRTY GOD is een internationale coproductie met EMU Films (UK), A Private View (BE) en Savage Productions (IE), Vlaams Audiovisueel Fonds, Screen Ireland en Eurimages. De film wordt ondersteund door onder meer het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, British Film Institute en BBC Films. Independent Film Sales is verantwoordelijk voor de internationale verkoop.

In DIRTY GOD is Jade (Vicky Knight) in de bloei van haar leven wanneer ze ernstig verbrand raakt door een zoutzuuraanval. Haar gezicht wordt gereconstrueerd maar door haar nieuwe uiterlijk wordt Jade gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Als ze langzaam afglijdt in zelfdestructie en verwijderd raakt van haar geliefden, moet Jade een drastisch besluit nemen om de grip op haar leven terug te krijgen. DIRTY GOD vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu. Andere rollen worden vertolkt door onder andere Bluey Robinson, Rebecca Stone en Katherine Kell.

DIRTY GOD maakte deel uit van de selectie van het BoostNL programma 2016/2017. BoostNL is het samenwerkingsproject van het Nederlands Film Festival en International Film Festival Rotterdam dat projecten in ontwikkeling en postproductie een op maat gemaakt programma biedt vanaf het NFF in september tot en met IFFR in januari.

Bron: Nederlands Film Festival