26 november | NBF Netwerkborrel: Hoe ontwikkel je scripts en IP voor internationale streamers?

Nederlandse film- en televisiemakers kijken verlekkerd naar de sterke films en series uit de Scandinavische landen, Duitsland en zelfs België. Beleidsmakers denken dat het Nederland alleen ontbreekt aan geld om tot de toplanden op het gebied van inhoudelijk goede film en series te horen. Met de aankomende verplichting van streamers als Netflix en Amazon om minstens 30% aan Europese content te voeren, lijkt de potentie op grotere budgetten aanwezig.

Maar is het wel een kwestie van geld? Zo zijn de winnaars van de Oscar voor de beste buitenlandse film de afgelopen tien jaar bescheiden producties, die in bijna de helft van de gevallen minder dan een gemiddelde Nederlandse film kosten. En zijn Nederlandse makers nog wel in staat om verhalen te maken, die internationaal aanslaan na decennia van sturing door fondsen en omroepen?

Op maandag 26 november bespreken we hoe het is om voor de Netflixen en Amazon’s te werken, welke verhalen en stijlen internationaal succesvol zijn en wat de effecten zijn voor de film- en tv-industrie in Nederland met de komst van deze grote partijen met diepe zakken.

De sprekers worden later bekend gemaakt.

Voorafgaand aan de gesprekken presenteren we de eerste afleveringen van de educatieve NBF Rondetafelgesprekken, waarin Gouden Kalf-genomineerde scenaristen, editors en regisseurs onderling praten over hun films en het vak.

>>Dinerdeal<<
Bezoekers van de NBF netwerkborrel kunnen gebruik maken van een speciale dinerdeal. Er is keuze tussen een menu met één gang (€13,50) en twee gangen (€19,50), na het eten af te rekenen bij de bar. Het diner wordt om 18:30 geserveerd in het Kring-restaurant. Via Eventbrite kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de dinerdeal, hoe veel gangen je wil, en of je vlees of vegetarisch eet. Aanmeldingen voor het diner dienen uiterlijk op vrijdag 23 november binnen te zijn.

18:30 – Gezamenlijk diner het het restaurant van De Kring
20:00 – Inloop zaalprogramma
20:15 – Start programma
22:30 – Borrel in de bar van De Kring

Wat NBF Netwerkborrel: Hoe ontwikkel je scripts en IP voor internationale streamers?
Wanneer Maandag 26 november | 18:00 -23:00
Waar Sociëteit De Kring
Voor wie Leden van de NBF, leden van de kring en alle film- en TV-professionals
Toegang Gratis

Meld je aan via Eventbrite