Into The Okavango wint NTR Audience Award op InScience 2018

Into The Okavango is de winnaar van de vierde editie van InScience – International Science Film Festival Nijmegen. Elisabeth van Nimwegen, presentator van NTR Focus, maakte de winnaar bekend op de slotdag van InScience tijdens de Awardshow. Inventing Tomorrow won de Student Jury Award. Het festival trok ruim 8.000 bezoekers.

Bezoekers InScience 2018
Ruim 8.000 bezoekers bezochten de vierde editie van InScience. De groei van het festival zet zich dit jaar door met maar liefst 15%. 21 films beleefden een Nederlandse première op het festival. Meer dan 180 wetenschappers, filmmakers, scenaristen en kunstenaars uit binnen- en buitenland namen deel aan de gesprekken rond de filmprogramma’s. 2.200 studenten en leerlingen bezochten het educatieprogramma van InScience. Daarmee verdubbelde het aantal deelnemers ten opzichte van 2017.

Festivaldirecteur Johan van de Woestijne kijkt terug op een geslaagde vierde editie: “Als festival waar de wetenschapsfilm centraal staat, is InScience een voor Nederland uniek festival. Met de jaarlijkse groei heeft InScience bewezen dat die toegevoegde waarde aan het geheel van filmfestivals door het publiek gewaardeerd wordt.”

NTR Audience Award
De winnende documentaire Into The Okavango van regisseur Neil Gelinas laat zien hoe een gedreven groep natuurliefhebbers en wetenschappers hun doel achterna streeft: het redden van de adembenemende Okavango Delta: een van de laatste stukken ongerepte wildernis van onze planeet. De NTR Audience Award bedraagt €2.500.

Top 3 publieksfavorieten InScience 2018:

1. Into The Okavango / Neil Gelinas / Documentaire / NA, BW, AO, US, ZA / 2018
2. Salam – The First ****** Nobel Laureate / Anand Kamalakar / Documentaire / US, PK / 2017
3. Jane / Brett Morgen / Documentaire / US / 2017

  Student Jury Award
  De studentenjury heeft de film Inventing Tomorrow tot beste wetenschapsfilm uitgeroepen: “One of the things we searched for in a film was inspiration. We believe this film really touched on the fundamentals of science: the intrinsic motivation of humans to learn and explore the world.”

  Top 3 favorieten Student Jury 2018

  1. Inventing Tomorrow / Laura Nix / Documentaire / US / 2018
  2. The Serengeti Rules / Nicolas Brown / Documentaire / US, UK / 2018
  3. AlphaGo / Greg Kohs / Documentaire / US / 2017