Cultuurfonds Almere en CineCrowd steunen Almeerse filmwereld

Cultuurfonds Almere en CineCrowd slaan de handen ineen om Almeerse films te ondersteunen. Binnen de nieuwe regeling maken filmmakers kans op een bijdrage aan hun crowdfundingcampagne van maximaal 40% van het streefbedrag.

De samenwerking tussen CineCrowd en Cultuurfonds Almere is specifiek gericht op films met een direct Almeers belang en/of een Almeerse producent, regisseur of scenarist. Filmmakers maken kans op een bijdrage van maximaal 40% van het streefbedrag, onder de voorwaarde dat minimaal 50% van het streefbedrag wordt gefinancierd door het publiek. Aanvragen worden gedaan via en in overleg met CineCrowd, het eindoordeel ligt bij Cultuurfonds Almere. Aanvragen kunnen gedaan worden in  2018 en 2019.

Naast dat uit het ingestuurde plan moet blijken dat de filmmaker beschikt over de vaardigheid om een kwalitatief resultaat te realiseren, stelt Cultuurfonds Almere een aantal beoordelingscriteria. Zo moet het filmproject onder andere een artistiek uitgangspunt hebben en moet het project een onderscheidende en toegevoegde waarde hebben voor Almere.

Jan-Melle Liscaljet, directeur en cultuurmakelaar Cultuurfonds Almere: “We zien de filmsector in Almere steeds actiever worden en willen de filmmakers steunen in hun ontwikkeling. Dat deden we al met Avond van de Almeerse Film en een aantal specifieke projecten. Ik ben blij dat we deze lijn verder door kunnen trekken en met CineCrowd deze doorlopende regeling hebben kunnen creëren, om Almeerse filmmakers nog meer kansen te bieden om hun idee te realiseren.¨

CineCrowd en Cultuurfonds Almere organiseerden eerder al de Avond van de Almeerse Film. Na twee succesvolle edities, waarbij jaarlijks een competitie werd uitgezet, heeft Cultuurfonds Almere besloten in een doorlopende regeling Almeerse filmmakers te ondersteunen bij het crowdfunden.

Naast de samenwerking met Cultuurfonds Almere heeft CineCrowd een groeiend aantal samenwerkingen met lokale en regionale fondsen om filmmakers te ondersteunen. Onder andere Kunstloc Brabant, CineSud (Limburg), het Amsterdams Fonds voor de Kunst en New Noardic Wave (Noord Nederland) geven meer mogelijkheden aan filmmakers middels matchfunding en coaching. Zie voor een overzicht: cinecrowd.com/partners.