Nu in EYE

De Scandinavische film Gräns gaat in première, tijdens het filmfestival in Cannes won de film de Un Certain Regard Award. In het programma The Man Machine houdt Dr. Amir Vodka een inleiding bij de animatiefilm The Ghost in the Shell, geeft Sandy Seifert een performance voorafgaand aan Her en presenteert Joost Rekveld Dialogues with Machines met pianobegeleiding door Nora Mulder.

Premièreweek Gräns (Border)
Uitdagende mix van sociaal en magisch realisme, liefdesverhaal, nordic noir en bovennatuurlijke horror in een. De film laat zich niet makkelijk vangen onder een label, maar mag rekenen op een groeiende cultstatus.

Cinema Egzotik: Spy Night
James Bond en Harry Palmer: groter contrast tussen geheimagenten is niet denkbaar. Egzotik brengt de twee bij elkaar in Spy Night, met Roger Moore in Octopussy en een jonge Michael Caine in The Ipcress File.

Cinema Concert: _underscore_
Elektronische muzikanten Lamellen, Nadia Struiwigh en Know VA keken naar materiaal uit de archieven van Eye en Beeld en Geluid, knipten hun synthesizers en computers aan en schreven spiksplinternieuwe scores.

Ghost in the Shell met lezing
Met Engelstalige filmlezing Woman-Machine: Gender and Technology in Japanese Anime. Lezinggever Dr. Amir Vodka is docent aan de afdeling Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam.

Dialogues with Machines – Joost Rekveld
Kunstenaar Joost Rekveld onderzoekt wat de mens kan leren van een dialoog met machines en techniek. Rekveld illustreert zijn bevindingen aan de hand van klassiekers uit de avant-garde en hedendaags werk. Piano: Nora Mulder.

Her, met performance Sandy Seifert
Hoe vervreemdend digitale liefde kan uitpakken, toont Spike Jonze in Her. Met Joaquin Phoenix en Scarlett Johansson, camera: Hoyte van Hoytema. Dinsdag houdt schrijfster Sandy Seifert een korte voordracht.

Cinemini: Op reis door de wereld
Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders opent Eye iedere zondagochtend de Cinemini-zaal. Ditmaal vijf korte filmverhalen waarin dieren, kinderen en tekenfiguren de wereld om hen heen ontdekken. Vanaf 2+.

Bron: EYE