Speelfilm Zee van Tijd geselecteerd voor Telescoop

NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds hebben de speelfilm Zee van Tijd geselecteerd in het kader van het jaarlijkse samenwerkingsproject Telescoop. Doel van dit samenwerkingsproject is onderscheidende en ambitieuze speelfilms van hoge cinematografische kwaliteit voor een breed publiek en met een culturele meerwaarde mogelijk te maken. De gezamenlijke investering is 1,8 miljoen euro per film.

Zee van Tijd
Regisseur: Theu Boermans
Scenarist: Marieke van der Pol
Producent: Kaap Holland Film, Maarten Swart
Omroep: KRO-NCRV
Distributeur: DFW
Logline: Twee jonge mensen in de jaren zeventig, vol dromen en idealen, beleven een grote liefde. Een noodlottig ongeval op zee drijft hen uit elkaar. Zesendertig jaar later staan ze opnieuw tegenover elkaar en krijgen ze een tweede kans om het verlies samen te verwerken. Hun liefde voor elkaar is nooit gestopt.

De aanvragen zijn beoordeeld door een commissie bestaande uit drie leden: twee externe adviseurs namens het Filmfonds en één vertegenwoordiger namens de publieke omroepen. De afgelopen jaren werden in het kader van dit project onder andere De DirigentWiplala, Michiel de Ruyter, Publieke Werken, Storm, Redbad en Bankier van het Verzet geselecteerd.

Op 10 september 2019 is de volgende deadline voor Telescoop. Klik hier voor meer informatie.

Bron: Filmfonds