Nu in EYE

Terwijl de tentoonstelling van Ryoji Ikeda nog steeds volle zalen trekt, gaan zes films in première, waaronder Zilveren Beer-winnaar Las herederas uit Paraguay. Ook te zien: western The Sisters Brothers, met onder anderen Joaquin Phoenix en Jake Gyllenhaal; een nieuwe documentaire over kunstenaar Armando, Het voorval – Armando en de mythe; jeugdfilm Rosie & Moussa en twee voorpremières met Q&A’s met regisseurs. Lukas Dhont is te gast bij zijn film Girl en Thomas Stuber bij zijn film Liebe in den Gängen.

Drie premières vanaf donderdag
The Sisters Brothers van Jacques Audiard, winnaar Zilveren Leeuw voor Beste Regisseur in Venetië; Las herederas van Marcelo Martinessi en documentaire Het voorval van Sjors Swierstra en Roelof Jan Minneboo.

The Man Machine: Cinema Stadsleven
Sprankelende talkshow met Robert Went, Josje Verbeeten, Ine Gevers en Hendrik-Jan Grievink onder leiding van Tracy Metz; over onze angst én fascinatie voor robots. Met bijzondere filmfragmenten uit Eye’s rijke collectie.

Voorpremières met Q&A’s regisseurs
Girl, winnaar van de prestigieuze Camera d‘Or in Cannes met nagesprek met regisseur Lukas Dhont o.l.v. Jan Pieter Ekker en Liebe in den Gängen met nagesprek met regisseur Thomas Stuber o.l.v. Rick de Gier.

Unesco Werelderfgoeddag in Eye
Eye viert de Werelderfgoeddag met tal van verhalen over de collectie: van historische opnamen van de stad tot speelfilms en filmapparaten. Het Panorama is de hele dag gratis toegankelijk, uitgebreid met unieke apparaten.

Eyeshadow: Akira + Yung Nnelg
In de Japanse cyberpunk-anime Akira blijkt motorduivel Tetsuo over vernietigende krachten te beschikken. Onderdeel van The Man Machine; na afloop een optreden van de jonge rapper Yung Nnelg.

The Deer Hunter: 40e verjaardag
Onlangs werd de klassieker over de Vietnamoorlog digitaal gerestaureerd (4K) ter gelegenheid van de veertigste verjaardag. The Deer Hunter won vijf Oscars, waaronder die voor Beste regie en Beste film.

Familieworkshop: ‘Spelen met Ikeda’
Iedereen tussen de 4 en 12 jaar kan meedoen in de familieworkshop bij de Ryoji Ikeda-tentoonstelling. En zelfs ouders en grootouders zijn welkom! In de herfstvakantie gaat ook jeugdfilm Rosie & Moussa in première.

Bron: EYE