€ 3,7 miljoen Netherlands Film Production Incentive voor 10 filmprojecten en 3 High-end TV-series

In de vierde ronde van de Netherlands Film Production Incentive van 2018 zijn bijdragen verleend aan in totaal 13 producties voor een totaalbedrag van ruim € 3,7 miljoen. Het gaat om 2 speelfilms, 7 lange documentaires, 1 animatiefilm en 3 dramaseries, waarvan 7 internationale coproducties en 7 producties die in aanmerking komen voor het percentage 35% production incentive.

Dit genereert ruim € 15,5 miljoen aan productie-uitgaven in Nederland binnen het gehele spectrum van de nationale filmprofessionals en filmbedrijven.

In deze ronde zijn onder andere bijdragen verleend aan de projecten Kom hier dat ik u kus van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden, gebaseerd op de bestseller van Griet Op de Beeck en aan Guided Tours, de nieuwste documentaire van John Appel. Ook Killing Eve II ontving een bijdrage voor een single episode van het tweede seizoen van de populaire TV-serie, geproduceerd door Sid Gentle Films (VK) voor BBC America in coproductie met Topkapi TV (NL).

Gehonoreerde filmprojecten:
El Azul Bajo Sus Pies (Isabel Lamberti)
Las Consecuencias (Claudia Pinto)
Coppelia (Jeff Tudor)
The Galagapos, A Sustainable Future (Evert van den Bos)
Guided Tours (John Appel)
Kom hier dat ik u kus (Sabine Lubbe Bakker)
The Naked Oyster (Willemiek Kluijfhout)
Stop Filming Us! (Joris Postema)
Vremdschijters motte we niet (Joost van der Valk)
Ze noemen me Baboe (Sandra Beerends)

Gehonoreerde High-end TV-series:
Killing Eve II (Lisa Brühlmann)
Stanley H. (Tim Oliehoek)
Vliegende Hollanders (Joram Lürsen)

Voor een volledig overzicht van de titels inclusief loglines, credits en bestedingen, zie de website van het Filmfonds.

Komende indienrondes
De eerstvolgende aanvraagronde voor Netherlands Film Production Incentive voor zowel filmproducties als high-end TV-series is 5 november 2018. In 2019 staat de eerste deadline gepland op 5 februari. De Stimuleringsmaatregel biedt een financiële bijdrage in de vorm van een cash rebate over de kwalificerende productiekosten die aantoonbaar in Nederland worden besteed.

Bron: Filmfonds