Nu in EYE

De nieuwe film van de Koreaanse regisseur Lee Chang-dong (Poetry, Secret Sunshine) gaat in première. Burning was eerder dit jaar onderdeel van de Gouden Palm-competitie van het filmfestival in Cannes. …een ongekend rijk werk…overdonderende film… (De Filmkrant). Op woensdag opent het vijfdaagse KLIK Amsterdam Animation Festival in Eye.

Premièreweek Burning
Raadselachtige psychologische thriller van Lee Chang-dong waarin iedereen iets te verbergen heeft. Meesterlijk opgebouwde film gebaseerd op een kort verhaal van Haruki Murakami, winnaar Fipresci-persprijs in Cannes.

Leaning into the Wind: Andy Goldsworthy
Premièreweek van de documentaire van Thomas Riedelsheimer over de Schotse landschapskunstenaar Andy Goldsworthy. Zijn werk heeft een spirituele schoonheid en is tegelijkertijd aards en zintuigelijk.

KLIK Amsterdam Animation Festival
T/m zondag brengt KLIK een wervelwind aan animatie-goud naar Eye. Tijdens de 11e editie presenteert KLIK de beste films, presentaties, workshops door bekende animatoren, specials, games en Virtual Reality-films.

Voorpremière The Ancient Woods + Q&A
Uitzonderlijk documentair gedicht: bijna tien jaar duurden de opnames van het meditatieve The Ancient Woods, opgenomen in een oerbos in Litouwen. Met Q&A met regisseur Mindaugas Survila o.l.v. Peter Delpeut.

Nieuwe documentaire Zie mij doen
Gedurende een jaar volgde Klara Van Es zes van de bewoners van Monnikenheide. Een ingetogen, diep humaan portret in prachtig zwart-wit. Op Docville won de film de prijs voor de Beste Belgische Documentaire.

Premières Gordon & Paddy en Los bando
Twee nieuwe jeugdfilms; Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes over een detective pad en muis Paddy. In roadmovie Los Bando dromen twee jongens ervan om beroemd te worden met hun bandje.

Eye on Art: Pioneers of Electronic Art / Pi
Interaction designer Pawel Pokutycki (KABK) geeft zijn kijk op de geschiedenis van computerkunst, met werk van John Lasseter, Karl Sims, David Rokeby en Támas Waliczky. Gevolgd door de thriller Pi (1998) van Darren Aronofsky.