De Uitkijk in oktober

Lees hieronder het programma van De Uitkijk in oktober:

POËZIE IN DE STAD: DER HIMMEL ÜBER BERLIN & K. SCHIPPERS
Poëzie is overal, zo ook in de stad. Daarom vertonen we op 1 oktober Wim Wenders’ poëtische meesterwerk Der Himmel über Berlin, over een engel die waakt over de stad en zijn observaties van boven opschrijft.
Stadsdichter van ons eigen Amsterdam, K. Schippers, zal de avond inleiden met een voordracht. K. Schippers introduceerde de readymade in de poëzie, waarmee hij kunst en zijn observaties van de alledag met elkaar verbindt.
Met schitterende beelden van Berlijn, voor de val van De Muur, vertelt Wenders (Der Amerikanische Freund, Paris, Texas) een prachtig, filosofisch verhaal vol melancholie en vervreemding.

maandag 1 oktober // 21:00

OPENING NIGHT // BAD TIMES AT THE EL ROYALE
Zeven vreemdelingen die ieder een geheim met zich meedragen, ontmoeten elkaar in El Royale, een vervallen hotel in Lake Tahoe met een donker verleden. In de loop van één noodlottige nacht zal iedereen nog een laatste kans krijgen op verlossing, voordat de hel losbreekt.
Check op 11 oktober in bij De Uitkijk Royale voor de allereerste vertoning van Bad Times at the El Royale! Op deze avond krijg je een heuze Amerikaanse motelsfeer voor je kiezen met een goede dosis glamour. De Uitkijk is vanaf heden verdeeld in twee zijden: California en Nevada.

Vanaf donderdag 11 oktober dagelijks te zien.

Attend: https://www.facebook.com/events/2309073955979653/

PREMIÈRE // STUDIO 54
Dé allesomvattende documentaire over de legendarische nachtclub Studio 54 te New York, die in de jaren ’70 het epicentrum was van het hedonisme voor de celebrity’s die er hun tijd doorbrachten met seks en cocaïne.
Zowel de bloei als neergang van de nachtclub worden besproken net als die van de stichters Ian Schrager en Steve Rubell. Zij veroverden New York, maar beleefden ook de ondergang van de nachtclub.

Vanaf donderdag 18 oktober dagelijks te zien in De Uitkijk.

UITKIJK SPECIALS // REVOLT!|
Goede films kijk je het liefst ‘s avonds, in het donker én in goed gezelschap. De lichten gedimd, gordijnen gesloten, nestelend in het zachte pluche van bordeauxrode stoelen in de zaal plus bioscoopkoelkast, met bier voor één euro.
In oktober en november staan de Uitkijk Specials in het teken van rebellie. Bied weerstand tegen de overheid, tegen machtsmisbruikers, tegen je ouders en tegen je omgeving. Laat ze weten dat het anders moet – en wel nu! Niemand vertelt jou wat je moet doen! Rebelleer tegen je onderdrukkers! Revolt!

Iedere dinsdagavond* in oktober en november om 22:00** zie je in Uitkijk Specials: Revolt! afwisselend de films One Flew Over the Cuckoo’s Nest, Malcolm X, Fucking Åmål en Les Quatre Cents Coups..

Elke dinsdagavond in oktober en november om 22:00

* m.u.v. de vertoning van Fucking Åmål op maandag 12 november

** m.u.v. Malcolm X, welke we door speelduur om 21:00 vertonen

Attend: https://www.facebook.com/events/563401610782853/
KLASSIEKER // DAISIES (1966)
In de maanden oktober en november staan onze Uitkijk Specials in het teken van rebellie. Daisies, de zondagklassieker van oktober, betreft de rebellie van twee jongvolwassen meisjes tegen de rest van de wereld. ‘If the world is so spoiled, we can be too.’
Dit enigszins absurdistische, impressionistische werk uit de periode van de Tsjechische New Wave van Vera Chytilová geeft een bijzondere en intieme kijk op het kattenkwaad van twee meisjes in hun burgerlijke omgeving. De film schopte in 1966 ontzettend tegen het Stalinistische regime van toenmalig Tsjechoslowakije en werd in 1968 verboden vanwege “het afschilderen van baldadigheid.”

Elke zondag van oktober te zien om 21:00 in De Uitkijk!
DE VRIENDEN VAN DE UITKJIJK PRESENTEERT // BLUE VELVET (1986)
In oktober vertonen we met de Vrienden van de Uitkijk het bloedstollende, verontrustende Blue Velvet van David Lynch. De film deed veel stof opwaaien toen deze in 1986 uitkwam. De status van cultfilm is ondertussen verworven en is het voor de één een bevestiging van Lynch’s buitengewone talent en een meesterwerk, maar voor de ander een schandalige vertoning van masochisme en verkrachting.
Wanneer Jeffrey Beaumont (Kyle MacLachlan) op een dag een afgesneden oor vindt, betekent dit het begin van een vervreemdende thriller waarin hij compleet wordt meegesleurd. Langzaam ontrafelt het verhaal zich rond een emotioneel gestoorde nachtclubzangeres (Isabella Rossellini) en een aan drugs verslaafde, levensgevaarlijke sadist (Dennis Hopper). Hoe dieper Beaumont in de problemen raakt, hoe meer hij geobsedeerd raakt door de donkere onderwereld waarin hij is beland.

woensdag 31 oktober // 21:00
Prijzen
regulier 10 // korting 8,50 // cineville: geldig