EL MUERTO wint pitchprijs tijdens de NBF professionalsborrel

In een drukbezochte Zindering heeft het team van EL MUERTO maandagavond de prijs voor de beste pitch gewonnen tijdens de NBF professionalsborrel. Uit de 7 pitches die de studenten van de Nederlandse Filmacademie voorbereid hadden, koos een jury bestaande uit Alex de Ronde van Het Ketelhuis en het NBF-bestuur unaniem voor de makers van EL MUERTO, die een krachtige presentatie gaven en een prachtige teaser vertoonden aan het enthousiaste publiek. Zij wonnen hiermee een geldprijs van € 1.000,-, aangeboden door Het Ketelhuis.

De NBF professionalsborrel, die steevast plaatsvindt tijdens het Nederlands Film Festival, omvatte na dit jaar weer het pitchprogramma. Een selectie eindexamenstudenten van de Nederlandse Filmacademie krijgt tijdens dit programma de gelegenheid om kort haar afstudeerwerken te presenteren en tevens een oproep te doen voor ondersteuning van deze projecten. Inmiddels verbonden aan een publieke omroep, hopen de makers met behulp van de pitches en bijbehorende teasers extra support vanuit de filmindustrie te verwezenlijken. Opnieuw werd er dit jaar een geldprijs uitgereikt aan de beste Pitch, dit keer beschikbaar gesteld door Het Ketelhuis.