Nu in EYE

Afgelopen maandag vond de wereldpremière van Claire Pijmans Living the Light – Robby Müller plaats in Eye, onder meer bijgewoond door Jim Jarmusch, met wie Müller regelmatig samenwerkte. De documentaire is vanaf donderdag in Eye met Engelse ondertitels te zien. Donderdag start ook het festival Cello & Film, met live optredens van beroemde cellisten als Maya Beiser en Maya Fridman.

Premièreweek Hot Country, Cold Winter
Regisseur David Safarian is donderdagavond te gast bij de éénmalige voorstelling van 28:94 Local Time, een uitgebreide versie van Hot Country, Cold Winter. De laatste Previously Unreleased-film van dit seizoen.

Premièreweek Pity
Griekse zwarte komedie van Babis Makridis over een man die verslaafd is aan tristesse en medelijden. Scenario van Efthimis Filippou die ook de scenarios van Dogtooth, The Lobster en The Killing of a Sacred Deer schreef.

Filmfestival Cello & Film
Eye presenteert Cello & Film i.s.m. de Cello Biënnale Amsterdam. Een programma met nieuwe cellomuziek bij stille films, speelfilms, documentaires, premières en gasten waaronder Maya Beiser, Maya Fridman en Bill Morrison.

Première Living the Light – Robby Müller
Voor haar bijzondere filmessay over Robby Müller (1940-2018) kreeg Claire Pijman toegang tot duizenden Hi8-videodagboeken, foto’s en polaroids die cameraman Robby Müller maakte tijdens zijn werk.

Eyeshadow Desperately Seeking Susan
Eerst naar de film, daarna een live optreden: Eyeshadow combineert elke maand een klassieker met de bandjes van nu. Popster Madonna zingt ‘Into the Groove’ op het doek gevolgd door live synthpop van Sheila and the Kit.

Cinema Egzotik: Night of the Dopeheads
Een avond vol drank, marihuana en waanzin, met Where the Buffalo Roam (Art Linson, 1980) met Bill Murray en Up in Smoke (Tommy Chong en Lou Adler, 1978) met Cheech Marin en Tommy Chong.

Kaartverkoop Ryoji Ikeda Specials
De nieuwe tentoonstelling is dagelijks van 10.00 tot 19.00 te bezoeken. Het bijbehorende filmprogramma met inleidingen van o.a. Pawel Pokutycki en Julian Ross is nu te koop via de agenda onderaan de tentoonstellingspagina.

Bron: EYE