Cursussen en Masterclasses voor filmmakers tijdens Noordelijk Film Festival

Tijdens het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden, van 5 tot en met 11 november, worden er meerdere cursussen en masterclasses georganiseerd in het New Generation programma. Deze projecten zijn bedoeld voor filmmakers die graag hun skills op meerdere vlakken willen verbeteren. Hieronder hebben we twee projecten uitgelicht die gericht zijn op (jonge) filmmakers.

New Generation Film Academy
Woensdag 7 t/m vrijdag 9 november
Een driedaags programma in samenwerking met New Noardic Wave, waar jij je als filmmaker voor op kunt geven om te werken aan jouw korte filmplan. We organiseren masterclasses en workshops van verschillende experts over storytelling, begroten en pitchen, we eindigen het project met een pitchwedstrijd waarbij je kans maakt op €1000 voor het verder ontwikkelen van jouw filmplan. In dit traject krijg je de mogelijkheid om jouw filmplan te verbeteren, zodat je kansen worden vergroot bij fondsen, CineCrowd, NTR Kort! en andere financiers. Ook is het, uiteraard, een uitgelezen mogelijkheid om te netwerken. Klik hier voor meer info over het programma en hoe je je kunt aanmelden.

Voor filmmakers die niet in de buurt van Leeuwarden wonen kunnen we helpen met het vinden van een (gratis) slaapplek bij een local. Het programma is dus voor filmmakers uit het hele land toegankelijk.

Masterclass met Boudewijn Koole
Woensdag 7 november ±19:00 – 22:00 uur
Je hebt je plannen voor een nieuwe film zo goed als klaar, het script ligt er, maar hoe pakt het geschreven spel uit als je op de set staat met de acteurs? Daarvoor moet je gaan repeteren met acteurs. En regisseur Boudewijn Koole heeft daar zo zijn eigen unieke manier voor die hij graag met je deelt! Wij hebben hem daarom uitgenodigd voor een interactieve masterclass om met een aantal professionele acteurs en jouw filmscènes aan de slag te gaan. We zoeken maximaal drie interessante projecten die als case studies kunnen dienen.

Klik hier voor meer info en hoe je je kunt aanmelden.

Voor deelname aan de projecten word je geacht om een New Generation bandje aan te schaffen. Met dit bandje kun je naar nog veel meer masterclasses, workshops, feestjes en filmvertoningen toe. Dus meld je aan en kom naar de vetste filmacademie van het Noorden!

>> meer informatie: www.noordelijkfilmfestival.nl.

Bron: Noorderlijk Film Festival