NFF maakt de genomineerden van de NFF Debuut- en Studentencompetitie bekend

Het Nederlands Film Festival (NFF) maakt de genomineerden van de NFF Debuut- en Studentencompetitie bekend.

Voor de NFF Debuutcompetitie zijn vijf beginnende regisseurs(duo’s) genomineerd van de 83 inzendingen. Vanwege de hoge kwaliteit heeft de jury besloten om in plaats van de gebruikelijke drie maar liefst 5 nominaties te geven. Zij maken kans op de Filmprijs van de Stad Utrecht, mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht. Voor de NFF Studentencompetitie, bestaande uit veertig films en drie installaties, zijn drie genomineerden geselecteerd per categorie.

De zojuist afgestudeerden aan de verschillende Nederlandse film- en kunstacademies maken kans op respectievelijk de Pathé Tuschinski Award (beste film), de Fentener van Vlissingen Fonds Award (beste crewlid) en Filmproducenten Nederland Award (beste producent). De uitreiking van de NFF Talent Awards, gepresenteerd door Geza Weisz, vindt plaats in de Stadsschouwburg Utrecht op 1 oktober tijdens het Nederlands Film Festival. Met de NFF Talent Awards wil het NFF graag bijdragen aan de beginnende carrières van de nieuwste lichting makers, waaronder afgestudeerden van verschillende Nederlandse film- en kunstacademies. Met het vertonen van hun eindexamen- of debuutwerk op het Nederlands Film Festival, kunnen zowel het publiek als hun toekomstige collega’s kennismaken met hun werk.

Nominaties NFF Debuutcompetitie
Valerie Bisscheroux – ANNE+
Malou Wagenmaker en Bo van der Meer – Cheek to Cheek
Thessa Meijer – One Night Stand XII – De dag dat mijn huis viel
Brandon Grötzinger en Wander Theunis – Kalí Chroniá
Rosanne Pel – Light as Feathers

Nominaties NFF Studentencompetitie
Beste film – Pathé Tuschinski Award
Dante vs. Mohammed Ali – Marc Wagenaar (NFA)
Sisters – Daphne Lucker (NFA)
Wognum – Tim Bary (HKU)

Beste crewlid – Fentener van Vlissingen Fonds Award
Tobias Cornelissen voor de montage van Sisters, Dante vs.Mohammed Ali en At Midnight Playsa Dance-Tune
César Lüttger voor de compositie van Sisters en Dante vs.Mohammed Ali
Esther Heerikhuisen voor de regie/animatie van Wijnwijven

Beste producent(duo) – Filmproducenten Nederland Award
Coen Balkestein
Thijme Grol
Blanc Film: Thomas Mataheru en Jolijn van Rinsum

De jury’s van de NFF Talent Awards bestaan uit de driekoppige NFF Debuutcompetitie-jury André van Duren, Hanna van Niekerk en Reber Dosky, de jury van de Tuschinski- en Fentener van Vlissingen Fonds Award uit Ruby Deelen, Bibi Fadlalla, Hanneke Niens en Bouwine Pool en juryleden Trent en Ineke Kanters voor de Filmproducenten Nederland Award.

Alle geselecteerde producties voor de NFF Debuut- en Studentencompetitie zijn tussen 27 september en 5 oktober op het Nederlands Film Festival te zien. www.filmfestival.nl

Bron: NFF