VERS & NFF: Het Grote Anti-Cliché Verhaal – vrijdag 28 september

Er wordt altijd beweerd dat wij tolerant en vooruitstrevend zijn, maar is de Nederlandse filmindustrie dit ook? Of bestaat deze voor het grootste deel nog uit clichés?

Op vrijdag 28 september zoekt VERS, tijdens het Nederlands Film Festival op de NFF Conferentie, het uit tijdens de interactieve VERS sessie: Het Grote Anti-Cliché Verhaal.
Onder leiding van schrijver en presentator Maurice Seleky leggen ze Nederlandse films en series onder de loep en onderzoeken ze welke clichés we nog te vaak zien en wat we daaraan kunnen doen.

Samen met regisseuses Sia Hermanides en Alieke van Saarloos (Voetbalmeisjes, Papadag) en filmmaker Sharif Abdel Mawla (7 Marokkanen en Jos) wordt er ingezoomd op de representatie en diversiteit van Nederlandse personages, typecasting en vooroordelen.

Als onderdeel van de NFF Conferentie belooft dit een inspirerende sessie te worden die jou de ogen misschien wel doet openen! Daarnaast is de NFF Conferentie dé plek om je netwerk uit te breiden en andere professionals te ontmoeten. Mis het niet!

WAAR EN WANNEER?
Datum: 28 september 2018
Tijd: 14:30-15:30
Locatie: Stadsschouwburg Utrecht, NFF Conferentie

Koop je kaarten voor de Conferentie of alleen het middagprogramma inclusief VERS sessie via filmfestival.nl/agenderen

BRON: VERS