Nu in EYE

Vrijdagavond openen we op spectaculaire wijze onze nieuwe tentoonstelling met werk van Ryoji Ikeda, wees welkom vanaf 20:30. In onze bioscoopzalen gaan deze week drie films in première en zijn er speciale voorstellingen met Q&A’s met filmmakers David Safarian (o.a. Lost Paradise, Hot Country, Cold Winter) en Claire Pijman (Living the Light over Robby Müller).

Tentoonstelling Ryoji Ikeda
Dit weekend opent de nieuwe tentoonstelling met adembenemende audiovisuele kunst van de Japanse beeldend kunstenaar Ryoji Ikeda. Vanaf zaterdag dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00.

Première Maria by Callas
40 jaar geleden stierf La Callas in haar Parijse appartement. Modefotograaf Tom Volf sprak uitvoerig met Callas’ vrienden en brengt onbekende foto’s, brieven, home movies en behind the scenes-opnamen bij elkaar.

Première Mandy
Instant cultklassieker met Nicolas Cage als wraakzuchtige houthakker. Geïnspireerd door expressionistische sfeerhorror zoals Hellraiser en Suspiria. Op zaterdag met inleiding door Chris Oosterom (Imagine Film Festival).

Première I Am Not A Witch
Shula woont in Zambia, waar zij op een dag wordt beschuldigd van hekserij. Rungano Nyoni’s speelfilmdebuut werd in Cannes ontvangen als een mix van satire, sociale kritiek en feministische allegorie.

Voorpremière Living the Light met Q&A
Op 3 juli 2018 overleed Robby Müller, de Nederlandse cinematograaf aan wie Eye in 2016 een tentoonstelling weidde. Maandag een voorpremière met Q&A met regisseur Claire Pijman (voertaal Engels).

David Safarian filmprogramma’s
20 september gaat de nieuwe film van de Armeense filmmaker David Safarian in première. 17 en 18 september is eerder werk te zien, met op de 17e ook een Q&A met Safarian zelf (voertaal Engels).

Verlenging Laurie Andersons Chalkroom
Wegens overweldigend succes is Laurie Andersons VR-installatie verlengd. Chalkroom, de meest recente editie van Eye’s Xtended-programmering, is nog tot en met zondag 16 september te bezoeken in Eye.

Eye Filmklassiekers filmclub
20 september start de Eye Filmklassiekers filmclub. De speciale programmering toont hedendaagse klassiekers en all-time favourites. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Bron: EYE