Uitnodiging NCE-Masterclass 2018: Dylan Tichenor, ACE

Op zaterdag 29 september is niemand minder danDylan Tichenor, ACE eregast op de achtste editie van de NCE Annual International Masterclass tijdens het Nederlands Filmfestival.

Voertaal: Engels. The entire masterclass will be in the English language.

Dylan Tichenor, ACE monteerde naast zijn werk voor Paul Thomas Anderson (van Boogie Nights en Magnolia tot het dit jaar uitgekomen Phantom Thread) ook films als Unbreakable voor M. Night Shyamalan, The Royal Tenenbaums voor Wes Anderson en The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford voor Andrew Dominik. In 2005 nam hij tevens de montage over van Ang Lee’s Brokeback Mountain. Een grote uitdaging, niet in de laatste plaats omdat hij inviel voor zijn plots overleden leermeester Geraldine Peroni van wie hij het vak leerde bij de films van Robert Altman. Tweemaal werd hij genomineerd voor een Academy Award, voor There Will Be Blood (Paul Thomas Anderson, 2007) en Zero Dark Thirty (Kathryn Bigelow, 2012).

Begeleid door fragmenten uit zijn beroemdste werk gaat Dylan Tichenor in gesprek met Job ter Burg, ACE, NCE over zijn fascinatie voor het montagevak en natuurlijk over zijn samenwerking met regisseur Paul Thomas Anderson.

Programma:
13u00 – 13u30 Inloop
13u30 – 15u00 Start masterclass
15u00 – 15u30 Pauze
15u30 – 17u00 Vervolg masterclass en Q&A
17u00 – 19u00 Borrel

De masterclass vindt plaats in de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburg aan het Lucas Bolwerk 24 in Utrecht en wordt zoals altijd afgesloten met een gezellige borrel.

Kaarten voor deze masterclass, à 55 euro, zijn te verkrijgen via deze link.

NB: Deelnemers aan het NFF Professionals Programma kunnen via de online-kassa van het Nederlands Filmfestival een kortingskaart voor deze masterclass bestellen. Wees er snel bij, want voor NFF Professionalspashouders is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Let op: in aanloop naar de masterclass organiseert de vakklas Montage van de Filmacademie een drietal vertoningen met werk van Dylan Tichenor. De vertoningen vinden plaats in de bioscoopzaal van de Filmacadmie aan het Markenplein 1 in Amsterdam.

– Dinsdag 11 september, 18u00 – 20u30
Boogie Nights – 155 min, Paul Thomas Anderson, 1997
– Dinsdag 18 september, 18u00 – 20u30
Triple 9 – 115min, John Hillcoat, 2016
– Dinsdag 25 september, 18u00 – 20u30
Phantom Thread – 130min, Paul Thomas Anderson, 2017

Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor NCE-leden en voor bezoekers van de masterclass. We hopen jullie dan en daar te zien!