Nu in EYE

Deze week maar liefst vier premières: Dogman, Dawson City: Frozen Time (met inleiding), Rabot (met Q&A) en The Reports on Sarah and Saleem (Engels ondertiteld). Cinemini gaat weer van start en we wachten nog heel even met ons afscheid van Billy Wilder met de gerestaureerde 4K DCP van Some Like it Hot.

Première Dawson City: Frozen Time
500 nitraatrollen lagen begraven onder een zwembad in het Canadese Dawson City. Bill Morrison maakte een film over deze sprookjesachtige ontdekking. Op donderdag met inleiding door André Waardenburg (De Filmkant).

Première Rabot
Beklijvende documentaire over de bewoners van een vervallen woontoren in Gent. Met op donderdag na afloop van de film een Q&A met regisseur Christina Vandekerckhove o.l.v. filmmaker/schrijver Peter Delpeut.

Première Dogman
Matteo Garrone (Gomorra) tekent in Dogman de intense relatie tussen bescheiden hondentrimmer Marcello en crimineel Simoncino, die Marcello meesleept in een spiraal van geweld. Ook met Engelse ondertiteling.

The Reports on Sarah and Saleem
Een simpel geval van overspel verandert in een spionagezaak. Rustig camerawerk en een ingetogen muziekscore benadrukken indrukwekkende, naturalistische acteerprestaties. Met Engelse ondertiteling.

Some Like it Hot (4K DCP)
We stellen het afscheid van Billy Wilder nog heel even uit met drie speciale voorstellingen van het gerestaureerde Some Like it Hot op 4K DCP. Met Monroe, Lemmon en Curtis in absolute topvorm.

Het Nieuwe Artis + Zoo
Willemiek Kluijfhout volgt een jaar lang de directie, verzorgers en dieren van Amsterdams geliefde dierentuin. Vooraf: Bert Haanstra’s Zoo, waarin mens en dier in 1962 werden vastgelegd. Engelse ondertiteling.

Cinemini weer van start!
Iedere zondagochtend film en spel voor de allerkleinsten in intieme setting: Cinemini gaat weer van start! We beginnen niet met hoedjes, maar eendjes van papier uit de oudste en grootste animatiestudio van China.

Voorpremière McQueen 16/9
Zondag 16 september presenteert Eye in samenwerking met ELLE en Paradiso Filmed Entertainment een voorpremière van de documentaire over enfant terrible van de Britse modewereld Alexander McQueen.

Bron: EYE