Inschrijving VERS Awards 2018 van start

Op 15 december keren de VERS Awards terug naar VondelCS in Amsterdam. Tijdens de vorige editie (tevens de jubileumeditie) blikten we terug op de successen van de afgelopen 20 jaar. Dit jaar begroeten we daarom de toekomst. We beginnen vol goede moed aan een nieuw hoofdstuk, want of je het wil of niet, ook de filmwereld verandert.

Alternatieve vormen van financiering en distributie winnen aan populariteit. Relatief kleine, zelfstandige productiehuizen maken naam en slepen de grootste prijzen in de wacht. Nieuwe technologie maakt het mogelijk om met weinig middelen indrukwekkende beelden te schieten en korte films zijn voor jonge makers steeds vaker het opstapje naar een eerste feature of een langlopende serie. Kortom: een voortdurende revolutie biedt nieuwe kansen; veranderingen waar we 20 jaar geleden geen brood in zagen, bepalen het huidig filmklimaat, waarin kunst en innovatie steeds meer van iedereen is. Dit ontkennen heeft geen zin. Dat maken de pioniers en rebellen onmogelijk.

De VERS Awards 2018 omarmt dit nieuwe tijdperk en viert de makers van morgen. Tijdens het evenement bieden wij alle bezoekers de handvatten om zich te wapenen als jonge maker binnen het veranderend filmklimaat. Daarnaast onderzoeken we wat bestaande en aspirerend makers van elkaar kunnen leren. Over de precieze invulling van het programma wordt later meer bekend gemaakt.

Natuurlijk zijn er ook prijzen te winnen en eindigen we het programma met een heuse awardshow. In totaal kunnen de genomineerden €15.000,- in de wacht te slepen, voor beste film, beste montage en beste cinematografie. Maar niet getreurd, de makers van de geselecteerde films winnen sowieso een speeddate-sessie met film-professionals. Deze sessie zal voorafgaand aan het evenement plaatsvinden. En bovendien worden alle geselecteerde films op de dag zelf twee keer vertoond. Iedereen is dus een beetje een winnaar.

Voorwaarden voor inzendingen:

-De film is maximaal 1 jaar oud.
-De lengte is korter dan 30 minuten (inclusief aftiteling).
-De film is van een beginnende maker. Afgestudeerden mogen daarom alleen 1 van hun eerste 3 projecten inzenden.
-De film is niet tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds.
-We accepteren geen inzendingen van eerdere winnaars van de VERS Awards.

Schrijf je in voor de VERS Awards

Bron: VERS Film & TV