Videoland realisatiepartner financieringstraject De Ontmoeting

Videoland is een van de nieuwe partners van De Ontmoeting, het succesvolle financieringstraject voor korte films.

De Ontmoeting, onder andere gericht op talentontwikkeling en distributie van korte films, vindt dit jaar alweer voor de vierde keer plaats. Vanaf vandaag kunnen filmmakers hun filmplan indienen via www.ditisdeontmoeting.nl. Uit alle inzendingen kiezen deelnemende partners minimaal één film die zij zullen mee-ontwikkelen. De geproduceerde films zullen uiteindelijk naar verschillende filmfestivals ingestuurd worden. De film die door Videoland geselecteerd wordt zal daarna tevens via Videoland te zien zijn.

Ellen van den Berghe, Head of Content bij Videoland, is enthousiast over de samenwerking met De Ontmoeting en kijkt uit naar de plannen van de filmmakers: “In een wereld met een overvloed aan films, series en documentaires is het de kunst om onze kijkers te blijven verrassen. Als grootste lokale VOD-speler geloven we in de kracht van het Nederlandse product. Daarom investeren we ook volop in films en series van eigen bodem. Door ons aan te sluiten bij De Ontmoeting, willen we in contact komen met jonge talentvolle contentmakers die staan te popelen om de Videolandfans te verrassen met hun ideeën. Met Videoland bieden we jong talent een podium om hun werk onder de aandacht te brengen van een veelzijdig publiek. Tegelijkertijd krijgen wij de kans om ons aanbod te verrijken met pareltjes die we anders wellicht niet waren tegengekomen.”

Net als de andere partners zal Videoland een realisatiebijdrage verstrekken en de filmmakers van het door Videoland gekozen project begeleiden. Andere partners van De Ontmoeting zijn VICE, Submarine Channel, NL Film, 3LAB, Doxy, VPRO Dorst en Moondocs.

Bron: Broadcast Magazine