Film in het park presenteert tweede editie met drie avonden openluchtfilms in het Amsterdamse Vondelpark

In de laatste week van augustus vindt dit jaar voor de tweede keer het openlucht filmfestival Film in het park plaats in het Vondelpark. Het programma van het festival, dat plaatsvindt van 29 t/m 31 augustus bij VondelCS, bestaat uit vier hoofdfilms van Nederlandse makers. Elke avond gaat van start met een korte voorfilm van nieuw talent. Dit voorprogramma wordt verzorgd door VERS, de vereniging voor nieuwe film– en televisiemakers.

Dit jaar kan het publiek maar liefst drie avonden genieten van films in de openlucht. Het festival opent op woensdag 29 augustus met de twee fictiefilms DOS SANTOS (Maarten van Voornveld en Kees-Jan Mulder) en JUNGLE (Hetty de Kruijf). De tweede avond wordt de documentaire UNKNOWN BROOD (Dennis Alink), over rock’n roll legende Herman Brood, vertoond. Het festival sluit op 31 augustus af met roadmovie LA HOLANDESA (Marleen Jonkman). De regisseurs van de hoofdfilms zijn elke avond aanwezig voor een Q&A. Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met BIND, Amstelfilm en Gusto Entertainment.

Voorafgaand aan elke hoofdfilm wordt een korte film vertoond van een nieuwe, talentvolle maker. Organisator van het voorprogramma VERS zette hiervoor een competitie op waarbij jong talent werd opgeroepen hun korte film in te sturen. De films van de vier winnaars worden tijdens Film in het park getoond aan het publiek.

Film in het park wordt georganiseerd in samenwerking met Vondelpark3, VERS, Dropstuff en VondelCS. Het programma start om 20.00 uur en het festival is vrij toegankelijk. Meer informatie via: https://www.facebook.com/events/18396722160554

Bron: VERS