Nu in EYE

Toen Tampopo midden jaren tachtig in de bioscopen verscheen was iedereen het erover eens dat regisseur Juzo Itami een meesterwerkje had afgeleverd. Itami’s hilarische raamvertelling over de perfecte noedelsoep geldt als klassieker en wordt nu opnieuw uitgebracht (Nederlands of Engels ondertiteld). Ook nieuw in Eye: Tangerine van Sean Baker (The Florida Project) en Nina, winnaar Big Screen Award van het International Film Festival Rotterdam (IFFR).

Première heruitbreng Tampopo
Digitaal gerestaureerde film & food-klassieker. De Japanse satire op de spaghettiwestern is een film over alles wat het leven de moeite waard maakt, met eten in de sensuele hoofdrol. Na lange tijd terug in de bioscoop en op Picl.

Previously Unreleased: Tangerine
[S]pringlevend (**** Volkskrant), de mooiste film van het jaar (Filmkrant), barst van de rauwe energie… overrompelend… even grappige als schurende komedie over personages die de kijker in het hart raken (**** Parool)

Carne y Arena-special: Borderline
Compilatieprogramma bij VR-installatie Alejandro González Iñárritu, gevolgd door Touch of Evil (US 1958, 4K, director’s cut) van Orson Welles (combiticket). Presentatie: Ronald Simons en regisseur Martin Koolhoven.

Egzotik: Not Rocky nor Rambo Night
Wie twijfelt aan de acteerkwaliteiten van Sylvester Stallone kan terecht bij Cinema Egzotik, waar ‘Sly’ laat zien dat hij meer en anders is dan Rocky of Rambo. In de onvervalste copthriller Nighthawks en de wat vergeten Demolition Man.

Première Nina van Olga Chajdas
Winnaar Big Screen Award (IFFR). Olga Chajdas richt de camera op hedendaagse issues: thirtysomething Nina, kinderloos, zoekt een draagmoeder. Met tamelijk onverwacht resultaat. Ook op Picl. Engels ondertiteld.

Wilders The Fortune Cookie met inleiding
In het Billy Wilder-zomerprogramma Sweet & Sour is komende filmweek o.m. de klassieker The Fortune Cookie te zien. Inleiding door Stefan Schoorl (Eye Exposed). Some Like it Hot is vanaf 11 september te zien.

Filmprogramma Alex van Warmerdam
De tentoonstelling Alex van Warmerdam – L’histoire kaputt loopt tot en met 2 september. 29 augustus: Een avond met Alex van Warmerdam. In het filmprogramma komende week De Noorderlingen, Ober en Abel te zien.

Bron: EYE