Nu in EYE

Donderdag gaan twee Deense films in première: Winter Brothers van Hlynur Pálmason, met Lars Mikkelsen, is te zien in het Previously Unreleased-programma; Den skyldige (The Guilty) van Gustav Möller is de winnaar van de Audience Award van het International Film Festival Rotterdam (IFFR).

Premièreweek Den skyldige (The Guilty)
Het verpletterende speelfilmdebuut van Gustav Möller is een echte thriller. Winnaar IFFR Audience Award en IFFR Youth Jury Award. …zenuwslopend spannend…uitgekiend scenario…slim en efficiënt… (IFFR).

Premièreweek Winter Brothers
Vijfde film uit het Previously Unreleased-programma 2018. Inleiding door Jos van der Burg (De Filmkrant/Het Parool) op donderdagavond. Gouden Luipaard-competitie (filmfestival Locarno), winnaar Europa Cinemas Label-prijs.

Carne y Arena-special
Documenting the Undocumented: de geschiedenis van migratie aan de hand van filmfragmenten. Double bill met Good Evening Welcome to the People Living in the Camp van Joost Conijn. I.s.m. Nathanja van Dijk (A Tale of a Tub)

Cinema Concert: She Flies by Night
Het Grachtenfestival, Eye en componist Luke Deane brengen live muziek, performance en film. Met sopraan Claron McFadden, violiste Christine Cornwell, organist Reinhard Siegert en theatergroep Duda Paiva Company.

Sweet & Sour: de films van Billy Wilder
In het zomerprogramma zijn vrijwel dagelijks klassiekers van regisseur Billy Wilder te zien. Zondagmiddag leidt Femke Pijls (Eye Exposed) Oscarwinnaar Sabrina met Audrey Hepburn en Humphrey Bogart in.

Alex van Warmerdam – L’histoire kaputt
De tentoonstelling van Alex van Warmerdam loopt tot en met twee september. In het filmprogramma is zaterdag De jurk te zien en volgende week woensdag Schneider vs. Bax.

Bron: EYE