Save the Date: Film Literacy Seminar

In oktober organiseren Cinekid, ECFA, Eye en FLICK het Film Literacy Seminar: Exploring Visual Culture in Amsterdam. Het branche-evenement vindt plaats op dinsdag 23 oktober, een dag voor de opening van Cinekid for Professionals.

Film biedt een schat aan mogelijkheden als cultureel onderwerp: film is kunst, film is entertainment en film maakt deel uit van ons cultureel erfgoed. Net als de andere kunsten kan film bewegen, entertainen en ons aan het denken zetten. Film is ook een zeer populair medium voor het ontdekken en begrijpen van de wereld. Het begrijpen van filmbeeldtaal is een essentiële vaardigheid geworden in onze samenleving; ook het begrijpen van de manier waarop afbeeldingen worden gebruikt en gepresenteerd is essentieel. Steeds meer organisaties werken samen om deze boodschap over te brengen.

Doel van het seminar is om onze kijk op visuele cultuur en de rol van film in het culturele en educatieve debat te verbreden en onderling te bespreken. ‘Best practices’ worden tegen het licht gehouden en in hands-on sessies gaan we inzoomen op verschillende onderwerpen. Hoe kunnen we samenwerken om een krachtige film- en medialobby te creëren; wat zijn de do’s en don’ts voor een succesvolle samenwerking op nationaal en Europees niveau, en hoe maken we film onderdeel van het standaardcurriculum op scholen? Dit zijn enkele van de uitdagingen waar we aandacht aan willen besteden.

Het wordt een inspirerende dag met informele sessies in een internationale omgeving, waarbij we meer kennis opdoen over hoe je filmeducatie op de kaart kunt zetten van Europese scholen.

We hopen u te verwelkomen op 23 oktober in Eye Filmmuseum, Amsterdam.

Accreditatie-aanvragen voor losse tickets voor het Film Literacy Seminar worden per 28 augustus in behandeling genomen.

Accreditatie-aanvragen voor combitickets voor Cinekid for Professionals + Industry Forum + Film Literacy Seminar (€ 249,95) via deze pagina.

Bron: EYE