Paul Römer: ‘SBS over een jaar groter dan RTL’

Paul Römer, baas van de publieke omroep NTR, denkt dat SBS over een jaar groter is dan RTL. De investeringen van John de Mol gaan het verschil maken. Dat heeft hij gezegd op Radio 1. Römer heeft hoge verwachtingen van Talpa TV, zoals de SBS-groep tegenwoordig heet. “Ik denk dat je de voorbereidingen ziet van een hele grote herlancering van de zender die voorheen SBS 6 heette en straks 6 op Talpa 6. Je ziet dat Talpa groot aan het inkopen is“, aldus de omroepbaas.

De Mol haalt de ene na de andere ster binnen. “Je zal binnen een aantal maanden zien dat er nog wel één of twee van zulke grote overstappen zullen zijn. Het merk wordt totaal nieuw op de kaart gezet. Het zal mij niet verbazen als volgend jaar rond deze tijd SBS daadwerkelijk groter is geworden dan RTL op dit moment is.”

De Mol kan veel meer dan RTL, aldus Römer. “Er wordt ook echt geïnvesteerd in die zender. Talpa en John de Mol hebben niet de aandeelhouders die elk kwartaal zeggen: ‘Er moet meer winst gemaakt worden.’ Zij kunnen écht investeren. Ik denk ook dat er een wat groter plan achter zit. Ik denk dat RTL het moeilijk heeft met investeren.”

Het gaat volgens Römer zijn vruchten afwerpen. “Als je meer geld in een zender stopt, krijg je betere programma’s. Betere programma’s leveren meer kijkers op en meer kijkers meer reclame-inkomsten. Dat is een simpel rijtje.”

Bron: Mediacourant