Nederlanders maken Hollywoodversie van eigen korte horrorfilm

De Nederlandse filmmakers David-Jan Bronsgeest en Tim Koomen gaan samen met Paramount een op hun eigen horrorfilm Meet Jimmy gebaseerde Hollywoodfilm maken.
De filmmaatschappij heeft de rechten gekocht en wil er een lange speelfilm van maken met opties voor eventuele vervolgen, schrijft Variety vrijdag.
Platinum Dunes, de productiemaatschappij van Transformers-regisseur Michael Bay, gaat de film met de Nederlanders maken.
Verschillende filmmaatschappijen waren geïnteresseerd in het verhaal, maar Paramount trok uiteindelijk aan het langste eind. “Echt crazy“, zegt Koomen. “Het is echt een droom die uitkomt.”

‘Ik heb nog nooit een Hollywoodfilm geschreven’
Hij en Bronsgeest blijven betrokken bij het project. Bronsgeest gaat de film regisseren en Koomen wordt met schrijvers Shawn en Michael Rasmussen verantwoordelijk voor het script. “Zij gaan me een beetje helpen, want ik heb nog nooit een Hollywoodfilm geschreven.”
In de korte film Meet Jimmy staat een podcast over seriemoordenaars centraal. Die komen tot leven als ernaar geluisterd wordt. Meer details over de film kon Koomen nog niet geven.

Paramount zocht originele horrorideeën
Paramount was op zoek naar originele horrorideeën voor een vervolg op het succes van de blockbuster A Quiet Place. Die film leverde eerder dit jaar 300 miljoen dollar op. Inmiddels wordt al aan een sequel gewerkt.
Bronsgeest en Koomen zijn sinds 2011 beste vrienden. Ze zaten op de Filmacademie en maakten ook samen hun afstudeerfilm. Daarna maakte het duo meerdere korte films.

Bron: nu.nl