Misdaadfilm met Thijs Römer wint Poolse prijs

De Nederlands-Deens-Zweedse co-productie Holiday, met een hoofdrol van Thijs Römer, is gisteren winnaar geworden van het achttiende New Horizons Filmfestival in de Poolse stad Wroclaw. Dat heeft coproducent OAK Motion Pictures bekendgemaakt.

Het speelfilmdebuut van de Zweedse filmmaker Isabella Eklöf werd bekroond met de Grand Prix, de eerste prijs van het festival. De competitie, die bestond uit twaalf internationale speelfilms, werd beoordeeld door een jury waarin onder meer de Nederlandse filmspecialist Claudia Landsberger (voormalig hoofd van EYE International) zitting had.

Holiday is een modern, donker misdaadverhaal dat zich hoofdzakelijk afspeelt in de Turkse badplaats Bodrum, waar de Deense Sascha (Victoria Carmen Sonne) vakantie viert aan de zijde van de Deense drugsbaas Michael (Lai Yde). Zonder het te willen raken ze verstrikt in een web van luxe en geweld. Römer speelt de Nederlandse reiziger Thomas, die een affaire met Sascha begint zonder dat hij beseft dat zij door de meedogenloze gangsterbaas als zijn eigendom wordt gezien.

Het door de internationale filmpers lovend ontvangen Holiday ging eerder dit jaar in wereldpremière op het prestigieuze Sundance Festival in Salt Lake City. Het is nog niet bekend wanneer de film in Nederland wordt uitgebracht. Het misdaaddrama kwam mede tot stand met financiële hulp van het Nederlands Filmfonds en de Production Incentive.

Bron: AD