Nu in EYE

Vanaf donderdag zijn de nieuwe films Tiempo compartido van Sebastian Hofmann (Halley) en L’atelier van Laurent Cantet (Entre les murs) te zien. De Previously Unreleased-film First Reformed van Paul Schrader met Ethan Hawke komt ook naar Eye.

Première L’atelier van Laurent Cantet
Verrassende thriller van Gouden Palm-winnaar Laurent Cantet ….voortreffelijk acterende gezelschap…zeer overtuigend…vernuftig…Intrigerend…mooi… (De Filmkrant). Onderdeel Un Certain Regard-competitie (Cannes).

Première Tiempo compartido
Een tropisch vakantieparadijs blijkt gericht op het pijnloos leegtrekken van de bankrekening van vakantievierders. …heerlijke satire…verrukkelijk om te zien… (Filmkrant), …prachtige rol van Breaking Bad’s R.J. Mitte… (IFFR).

Previously Unreleased: First Reformed
Vanaf donderdag in Eye. …meesterlijk…een kunstwerk dat z’n tijd begrijpt…zinderend ingetogen film… (***** NRC), Hawke speelt z’n beste rol ooit (De Filmkrant), …een van zijn beste films… (AD). Gouden Leeuw-competitie (Venetië)

Dekmantel Festival 2018
Dekmantel organiseert verschillende gratis lezingen, een conferentie en filmvoorstellingen in Eye. Vele geliefde artiesten van het festival zijn uitgenodigd om dieper te graven in de muziekcultuur die Dekmantel zo dierbaar is.

Sweet & Sour: de films van Billy Wilder
Tijdens het zomerprogramma zijn dagelijks films te zien van de legendarische scenarioschrijver en Hollywoodregisseur Billy Wilder. Met onder andere Audrey Hepburn, Marilyn Monroe en Jack Lemmon.

Alex van Warmerdam – L’histoire kaputt
Bij de tentoonstelling van Alex van Warmerdam (t/m 2 september) zijn ook zijn films te zien, komende filmweek: Kleine Teun en De laatste dagen van Emma Blank. Vertoont op 35mm en met Engelse ondertitels.

Inschrijving Eye Klassiekers Filmclub
De Eye Klassiekers Filmclub start weer in september. Laat u verrassen door klassiekers uit de Eye collectie. Het programma strekt zich uit van de vroege jaren van de film tot hedendaagse klassiekers.

Bron: EYE01