Nu in EYE

Vanaf deze week is in het Previously Unreleased-programma Takara – La nuit où j’ai nagé te zien. De twee filmmakers roepen een hele wereld op, vertrouwend op de kracht van het beeld. …Takara is een van de mooiste films van dit jaar… (De Filmkrant). De Franse film L’apparition gaat ook in première; een doorleefd portret van een journalist die feit en fictie gewetensvol probeert te ontwarren.

Premièreweek Takara – La nuit où j’ai nagé
Niet alleen een portret van een kind (de makers zagen een kleine Buster Keaton in hem) maar ook van de Japanse regio Aomori. Previously Unreleased-première, inleiding op donderdagavond door Ronald Rovers (De Filmkrant).

Premièreweek L’apparition
Regisseur Xavier Giannoli (In the Beginning, Marguerite) laat zijn licht schijnen over een religieuze ervaring. Waar ligt de grens tussen individuele geloofsovergave en collectieve psychose? Met Vincent Lindon.

Some Like it Hot van Billy Wilder
In het verlengde van het Billy Wilder-retrospectief vertoont Eye in september de 4K-restauratie van Some Like It Hot aansluitend op de première tijdens het Filmfestival van Venetië. De verkoop van drie vertoningen in gestart.

Ober van Alex van Warmerdam
Bij de tentoonstelling Alex van Warmerdam – L’histoire kaputt is de Warmerdam-klassieker Ober te zien (35mm, Engels ondertiteld). Gouden Kalf-winnaar met Kees Prins, Pierre Bokma, Joop Admiraal, Ariane Schluter e.v.a.

Eyeshadow: Being John Malkovich
Eerst naar de film, daarna een live optreden: elke maand een klassieker van toen met de bandjes van nu. Zaterdag: Being John Malkovich met optreden van de IJslandse dj. flugvél og geimskip oftewel Steinunn Harðardóttir.

Alejandro Gonzáles Iñárritu: The Revenant
Bij Iñárritu’s baanbrekende VR-installatie CARNE y ARENA is zijn film The Revenant (2015) met Leonardo DiCaprio te zien. Vooraf de documentaire A World Unseen over de artistieke visie achter de film.

Bron: EYE