Camera Japan Festival 2018

Het CAMERA JAPAN Festival komt er weer aan!

In september en oktober staan drie filmtheaters in Amsterdam en Rotterdam in het teken van de Japanse film. Geheel passend bij de 13e editie, staan dit jaar bijgeloof, mysterie en het bovennatuurlijke centraal.

Het Camera Japan Festival is uitgegroeid tot het grootste Japanse filmfestival in de Benelux, en trekt jaarlijks zo’n 8000 bezoekers. Van 27 t/m 30 september en van 5 t/m 7 oktober kun je in LantarenVenster in Rotterdam en in Kriterion en EYE in Amsterdam je hart ophalen aan een grote selectie speelfilms, documentaires en anime. Daarnaast is er ook aandacht voor andere aspecten van de Japanse cultuur, zoals beeldende kunst, muziek, eten en dans.

Een kleine greep uit de 40 titels in het filmprogramma: Tokyo Vampire Hotel (Sono Sion, 2017), de Japanse verfilming van Het Proces door Franz Kafka: The Trial (John Williams, 2018, originele titel: Shinpan) en vier films van Nakagawa Nobuo, die alle op 35mm worden vertoond. Nakagawa maakte in de Japanse filmindustrie naam door als eerste regisseur het horrorgenre onder handen te nemen.

Verder kun je een tentoonstelling bezoeken van straatfotograaf Victor Borst, kun je aanschuiven tijdens de legendarische Camera Japan filmbrunch in LantarenVenster en zijn de jongste bezoekers op de zondag weer van harte welkom tijdens de Kids’ Day. Ook is er een Japanse markt en kan er volop thee en sake worden geproefd.

CAMERA JAPAN Festival 2018
27 t/m 30 september in LantarenVenster, Rotterdam
5 t/m 7 oktober in Kriterion & EYE, Amsterdam

www.camerajapan.nl

Bron: Schokkend Nieuws