€ 4,2 miljoen Netherlands Film Production Incentive voor 13 filmprojecten en 2 high-end tv-series

In de derde ronde van de Netherlands Film Production Incentive van 2018 zijn bijdragen verleend aan in totaal 15 producties voor een totaalbedrag van € 4,2 miljoen.

Het gaat om 11 speelfilms, 2 lange documentaires, 1 dramaserie en 1 documentaireserie, waarvan 8 internationale coproducties en 7 producties die in aanmerking komen voor 35% production incentive.

Met deze producties wordt ruim € 16,1 miljoen aan productie-uitgaven in Nederland gegenereerd, binnen het gehele spectrum van de nationale filmprofessionals en filmbedrijven.

In deze ronde is onder andere een bijdrage verleend aan het project The Bay Of Silence van regisseur Paula van der Oest, met de Deense acteur Claes Bang (The Square), Olga Kurylenko (Quantum of Solace) en Brian Cox (Nuremberg). Cinematografie en montage zijn respectievelijk in handen van Guido van Gennep en Sander Vos. De film wordt geproduceerd door het Engelse bedrijf TBOS en gecoproduceerd door Levitate Film, het nieuwe productiebedrijf van Alain deLevita, Paula van der Oest en Mark van Eeuwen.

Ook Cannabis; opkomst en ondergang van een Cannabis koning, de documentaire-serie van Robert Oey en Arjen Sinninghe Damsté, geproduceerd door Topkapi non-fiction ontving een bijdrage. De langverwachte Nederlandse film De Belofte van Pisa naar de debuutroman van Mano Bouzamour is ook gehonoreerd. Het scenario is van de hand van Robert Alberdingk Thijm, Norbert ter Hall neemt de regie voor zijn rekening, producent is All Yours Film.

Bekijk hier het overzicht van alle gehonoreerde projecten in de derde ronde van de Netherlands Film Production Incentive in 2018.

Bron: Filmfonds
Beeld: D.o.P Guido van Gennep  en regisseur Paula van der Oest op de set van The Bay of Silence. Nederlands Filmfonds