Nu in EYE

Het Billy Wilder-filmprogramma is in volle gang, met speciale inleidingen bij Ernst Lubitsch’​ Ninotchkaen Wilders The Apartment. Verder neemt Eye voor het laatst afscheid van Harry Dean Stanton en maken we ons op voor de zomervakantie.

Be a Mensch! – Billy Wilder as the Wandering Jew & The Apartment 
Zondag een special over het werk van Billy Wilder vanuit Joods perspectief. Engelstalige inleiding door Amir Vudka (Universiteit van Amsterdam).

Eenmalig: Five Graves to Cairo 
Eenmalige vertoning van Five Graves to Cairo. Gedraaid op de actualiteit van de Tweede Wereldoorlog in Noord-Afrika – net als die andere grote klassieker Casablanca. Erich Von Stroheim speelt Erwin Rommel.

How would Lubitsch do it? – Billy Wilder & Ninotchka 
André Waardenburg (NRC, Filmkrant) vertelt in zijn inleiding over Ernst Lubitsch’ grote invloed op Wilder; gevolgd door de vertoning van Ninotchka met Greta Garbo.

Mektoub, My Love: Canto Uno 
Een ode aan ‘sterke, vrije vrouwen’ – of getuigt de nieuwe film van Abdellatif Kechiche (La vie d’Adèle) juist van een machoblik op het vrouwenlichaam? Critici komen er niet uit, in Eye kun je nu je eigen oordeel vellen.

Laatste kans: Lucky 
Je hebt deze week nog kans om afscheid te nemen van filmheld Harry Dean Stanton. Zijn zwanenzang Lucky, humaan, vol humor en levensfilosofieën, gaat de laatste speelweek in.

Uitgebreide kinderprogammering 
Bijna zomervakantie in Amsterdam, wij zijn er klaar voor! Zoek samen met de kleine filmliefhebber verkoeling op bij onze uitgebreide kinderprogrammering.

Bron: EYE
Beeld: EYE, Double Indemnity (Billy Wilder, 1944)