Call Made in Amsterdam EXPERIMENT 2018

n 2018 zoekt CineCrowd met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst Amsterdamse filmmakers die het experiment aan durven gaan en visuele en persoonlijke grenzen willen verleggen.

Een jury van Amsterdamse filmprofessionals selecteert 2 filmplannen die ieder 5000 euro ontvangen ter realisatie. De jury bestaat uit: Serge Onnen (regisseur van o.a. Cloacinae), Anna Abrahams (programmeur EYE on Art) en Morgan Knibbe (regisseur van o.a. Those who feel the fire burning). Vorig jaar werden er 5 projecten geselecteerd voor Made in Amsterdam. In oktober volgt een nieuwe oproep voor (startend) talent.

Selectie
De oproep is specifiek voor Amsterdamse makers. Genre en lengte voor de filmplannen zijn vrij, de jury selecteert de meest interessante filmische experimenten. Onder ‘experimenteel’ verstaan we een manier van maken/filmtaal die grensverleggend is.

Matchingsgeld
De 5000 euro die de jury toekent ontvang je nadat je zelf minimaal 5000 euro hebt opgehaald middels crowdfunding via CineCrowd. Je wordt hier door het team van CineCrowd in begeleid middels feedback, workshop en exposure. Made in Amsterdam is mede mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).

Deadline

16 september 2018 is de deadline om je plan op te sturen. Dit kan via info@cinecrowd.com o.v.v. Made in Amsterdam: EXPERIMENT. Met vragen kan je bellen naar CineCrowd van maandag t/m donderdag via 020 3314 017 of stuur je vraag naar floris@cinecrowd.nl.

Meer informatie via cinecrowd.com/made-amsterdam

Bron: Cinecrowd