Openingsfilm hoofdprogramma Film by the Sea 2018 bekend

Het regiedebuut van acteur Paul Dano, Wildlife, is de openingsfilm van het hoofdprogramma van Film by the Sea op zaterdagavond 8 september. Aansluitend is er een FilmBoekenbal.
De film waarmee Film by the Sea op 7 september offcieel van start gaat, wordt later bekendgemaakt.

In Wildlife, gebaseerd op het gelijkmamige boek van Richard Ford, is een veertienjarige jongen getuige van de teloorgang van het huwelijk van zijn ouders, die begin jaren zestig ieder heel verschillende dromen blijken te koesteren. Acteur Paul Dano (There Will Be Blood, Twelve Years a Slave, Youth) debuteert met Wildlife als regisseur en wist een fijne cast voor zijn familiedrama te krijgen: Carey Mulligan, Jake Gyllenhaal en Ed Oxenbould.
Onze Man in Cannes omschreef het drama vorige maand na bezichtiging op het festival als ‘een diep ontroerende prachtfilm, die zeker onthouden moet worden voor de Oscars volgend jaar’.

Aansluitend op deze voorstelling barst het FilmBoekenbal los. Kaartjes voor deze avond zijn reeds in de verkoop. Het FilmBoekenbal kan ook in combinatie met een andere competitiefilm van die avond, The Wife(met Glenn Close als echtgenote van een aanstaande Nobelprijswinnaar), worden bezocht.

De 20-ste editie van Film by the Sea zal van 7 tot en met 16 september 2018 plaatsvinden in Vlissingen.

Bron: Holland Film Nieuws