Vrouwen leiden voor het eerst in geschiedenis Producers Guild of America

De Producers Guild of America (PGA) heeft voor het eerst in haar geschiedenis twee vrouwen aan het roer staan.
De Producers Guild of America (PGA) heeft voor het eerst in haar geschiedenis twee vrouwen aan het roer staan.

Gail Berman en Lucy Fisher werden zaterdag unaniem verkozen tot de nieuwe voorzitters van de Amerikaanse vakbond voor film- en serieproducenten, meldt The Wrap.

“Gail en Lucy zijn al sinds jaar en dag leiders in onze industrie. Ze hebben hun netwerken, studio’s en bedrijven naar grote successen geleid in een tijd van ongekende veranderingen”, zeggen vertrekkende voorzitters Gary Lucchesi en Lori McCreary in een verklaring.

“Ze zijn twee briljante en onverschrokken producenten die zijn toegewijd aan de idealen van de PGA en het professionele welzijn van de leden. We kunnen niet wachten om de vakbond te zien gedijen onder hun leiderschap.”

Loopbaan
Berman is momenteel de directeur van mediabedrijf The Jackal Group. Eerder leidde ze Paramount en de entertainmentdivisie van de Fox Broadcasting Company. Ook produceerde ze hitshows als American Idol, 24 en Family Guy.

Fisher, die nu haar eigen bedrijf Red Wagon Entertainment heeft, was eerder topvrouw bij Sony’s Columbia TriStar Motion Picture Group en Warner Bros. Zij overzag de productie van films als Jerry Maguire, The Great Gatsby en de Divergent-filmreeks.

De PGA telt ongeveer 7.000 leden.

Bron: nu.nl