Nu in EYE

Vanaf zondag is de tentoonstelling Alex van Warmerdam – L’histoire kaputt te zien, met nieuw werk van Alex van Warmerdam in een speciaal voor het filmmuseum ontworpen tentoonstelling. In de eerste week worden de Van Warmerdam-films Schneider vs. Bax en De jurk vertoond (ook op Picl).

Let op: Eye is op woensdag 6 juni tot 18.00 gesloten.

Virtual Reality-installatie CARNE y ARENA
De kaartverkoop is gestart voor de VR-installatie van Alejandro González Iñárritu (Birdman, The Revenant). De installatie won een Oscar en was eerder te zien in Cannes (filmfestival), Fondazione Prada (Milaan), in Mexico en L.A.

Premièreweek Jeune femme
Indrukwekkende karakterstudie, winnaar Gouden Camera (filmfestival Cannes) voor beste debuutfilm. …portret van een generatie… (IFFR), …de juiste tegendraadse sfeer… (De Filmkrant), **** (Jos van der Burg, Het Parool).

Voorpremière Western met Q&A regisseur
Valeska Grisebach is te gast voor een Q&A bij haar nieuwe film Western (Un Certain Regard-competitie, Cannes).. …speelt intelligent en subtiel met zowel het westerngenre als de multiculturele identiteiten binnen Europa… (IFFR).

Cinema Concert: Spione van Fritz Lang
Duitse stille film-klassieker van Fritz Lang uit 1928, met live muziek. Studenten van de HKU hebben een nieuwe score gemaakt, live uitvoering door het Keuris Ensemble o.l.v. Henry Kelder. Perfect opgebouwde spionagethriller.

EYE on Art X Robotanica
Transnatural presenteert een bijzondere avond rond het thema natuur en robotica. Korte films, interviews, performances en projectdemonstraties geven inzicht in de opkomst van een technologisch-natuurlijke realiteit.

Klassieker van Federico Fellini: Amarcord
Amarcord, Fellini’s Oscarwinnende herinnering aan zijn jeugdjaren in Rimini onder het Mussolini-regime, is nu te zien in een fraaie 35mm-kopie. Ode aan de tragikomedie van het leven en bespotting van het fascisme in één.

Openluchtvoorstelling: Targets
Openluchtvoorstelling in de Tolhuistuin van de griezelfilm Targets, met Boris Karloff. De bar is open en er zijn American snacks, programmeur Ronald Simons verzorgt de inleiding, een DJ draait voor en na de film 60′s-muziek.

Bron: EYE