Nu in EYE

Van woensdagavond 30 mei t/m zaterdag 9 juni: drie gerestaureerde filmklassiekers van King Hu; Dragon Inn, A Touch of Zen, Legend of the Mountain en meer.

Let op: Eye is op woensdag 6 juni gesloten tot 18.00.

Dragon Inn: opening King Hu-programma
De zeer invloedrijke filmregisseur King Hu (1931-1997) bracht met zijn martial-artsfilms de Chinese cinema naar nieuwe technische en artistieke hoogten. Nu zijn drie gerestaureerde films voor het eerst in al hun pracht te zien.

Premièreweek Spaanse film Dhogs
David Lynch, Michael Haneke en Straw Dogs vormden de inspiratie voor dit meer dan vreemde debuut over beestachtig menselijk gedrag. …onvoorspelbaar bravourestukje… (De Filmkrant). Ook in online filmzaal Picl.

50e verjaardag 2001: A Space Odyssey
Klassieker van Stanley Kubrick. Eye vertoont de nieuwe 70mm-print van het originele cameranegatief, gemaakt onder supervisie van regisseur Christopher Nolan, die dit jaar in première ging tijdens het filmfestival in Cannes.

Voorpremière documentaire Ubiquity
Bregtje van der Haak (VPRO’s Tegenlicht) laat het leven zien van drie ballingen van de draadloze wereld. Ze toont ons een ander perspectief dan de verrukkelijke beelden in reclames voor smartphones en slimme apparaten.

Film als beeldend medium in de jaren ’70
Eye on Art presenteert films van Ger van Elk, Jan Dibbets en Bas Jan Ader, Jan van Munster, Mari Boeyen, Peter Struycken, Hans de Vries en andere Nederlandse kunstenaars. Inleiding: Nathalie Zonnenberg.

Spanish Film Festival: klassieker Amantes
Het Amsterdam Spanish Film Festival (29 mei – 3 juni) presenteert de Spaanse klassieker Amantes in Eye. De film van Vicente Aranda uit 1991 won Spaanse Goya’s en in Berlijn de Zilveren Beer voor actrice Victoria Abril.

Première Casper en Emma maken theater
Jeugdfilm met nieuwe avonturen van Casper en Emma. Ze gaan naar het theater in de nieuwste aflevering van deze lieve Noorse jeugdserie onder regie van Arne Lindtner Næss, naar de boeken van Tor Åge Bringsværd.

Bron: EYE