Het Ketelhuis presenteert Het grote Marc van Uchelen Film Festival

Op vrijdagavond 1 juni presenteert Het Ketelhuis in Amsterdam Het grote Marc van Uchelen Film Festival, een avondvullend programma over de vijf jaar geleden overleden acteur en regisseur. Vrienden en collega’s zoals Martin Koolhoven, Ruben van der Meer en Eddy Terstall, blikken tijdens deze speciale avond terug op zijn leven en werk.

De vrienden van Marc van Uchelen vonden het hoog tijd voor een mooi programma waarin het werk van de creatieve duizendpoot centraal staat. Zij sloegen de handen ineen met NRC-filmjournalist Hans Beerekamp en Het Ketelhuis om een overzichtsprogramma te presenteren waarin een beeld wordt gegeven van zijn veelzijdige loopbaan.

Hans Beerekamp gidst het publiek tijdens deze avond door de veelzijdige en creatieve carrière van Van Uchelen aan de hand van film- en tv-fragmenten die hij regisseerde of waarin hij meespeelde. Aan bod komen onder meer zijn acteerdebuut in de speelfilm De Aanslag (1986), zijn studie regie aan de filmacademie, de vele speelfilms van Eddy Terstall waar hij in acteerde, en de films, tv-programma’s en commercials die hij regisseerde.

Op het podium worden onder anderen de acteurs Ruben van der Meer en Horace Cohen, en de regisseurs Eddy Terstall en Martin Koolhoven geïnterviewd. Die laatste was een klasgenoot van Van Uchelen op de filmacademie.

De avond wordt afgesloten met de vertoning van de thriller Duister Licht, een film van Martin Kool-hoven uit 1997, waarin Van Uchelen volgens sommigen zijn beste rol speelde.

Vrijdag 1 juni, 21:15 uur, Ketelhuis 1.

Toegang € 5,-

Kaarten zijn te koop via www.ketelhuis.nl