Documentaire SNELWEGKERK geselecteerd voor Golden Nights Académie des César

Regisseur Elsbeth Fraanje is één van de genodigden voor de Golden Nights, een initiatief van de Franse Académie des César, waarmee de Academie ‘topkwaliteit van internationale cinema van kortfilms laten zien en veelbelovend talent presenteren’. Fraanje heeft het afgelopen jaar een Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire gewonnen met haar documentaire SNELWEGKERK.

De film is opgenomen in het ‘Panorama’, waarmee de Academie des César de 34 beste korte films wereldwijd vertoont. Alle deelnemende films werden onderscheiden met een National Film Academy Award (Oscar, Goya, BAFTA, César…).

Alle prijswinnende films worden vertoond in 16 steden over de hele wereld: Athene, Brussel, Boekarest, Cluj-Napoca, Lissabon, Luxemburg, Madrid, Milaan, Montréal, Napels, Rome, Sankt Pölten, São Paulo, Stockholm, Wenen en Parijs.

Samen met 33 andere regisseurs reist Fraanje tijdens een 10-daagse filmtoernee langs drie Europese hoofdsteden: Rome, Athene en Parijs. Ze zijn aanwezig bij vertoningen van de films, ontmoeten plaatselijke filmprofessionals en maken kennis met een breed internationaal filmnetwerk. De tour eindigt in Parijs op 11 juni met het Nuits en Or Gala-diner bij UNESCO in aanwezigheid van kopstukken uit de Franse filmindustrie.

Bron: NFF