Twee internationale coproducties gesteund door het Netherlands Film Fund + Hubert Bals Fund Co-production Scheme

Twee filmprojecten zijn geselecteerd voor de eerste ronde van het Netherlands Film Fund + Hubert Bals Fund Co-production Scheme 2018 en ontvangen een realiseringsbijdrage van € 50.000 van het Nederlands Filmfonds. Keplerfilm coproduceert Feathers of a Father van Omar Elzohairy (Egypte) en Rinkel Film coproduceert Nasir van Arun Karthick (India).

Beide projecten werden in 2017 ondersteund met HBF Script- & Projectontwikkeling. Autodidact Arun Karthick nam vervolgens met Nasir deel aan BoostNL, het gezamenlijke ontwikkelingsinitiatief van de Holland Film Meeting in Utrecht en International Film Festival Rotterdam.

Het NFF+HBF Co-production Scheme is een programma van het Nederlands Filmfonds en International Film Festival Rotterdam dat al meer dan tien jaar met succes Nederlandse filmproducenten betrekt bij reeds door het Hubert Bals Fonds ondersteunde, internationale coproducties. Sinds 2006 stelt het Nederlands Filmfonds jaarlijks € 200.000 beschikbaar voor de ondersteuning van vier projecten.

Bron: Filmfonds