September Film start sales company

Nine Film is de naam van de internationale salesafdeling die September Film is gestart. Het is onderdeel van een beleid waarmee September zich meer op internationale coproducties wil gaan richten. Daarvoor heeft eigenaar Pim Hermeling ook een aandeel genomen in productiehuis KeyFilm (SoofDorst).

In het Britse vakblad Screen International licht Hermeling zijn recente activiteiten toe. ‘De ouderwetse manier van distributie bedrijven is niet langer zinvol. Het gebruik van Minimum Guarantees legt het risico grotendeels bij de distributeur. Wat ik zou willen is alles zoveel mogelijk combineren binnen hetzelfde bedrijf. Door zo vroeg mogelijk bij een project betrokken te zijn verklein je de risico’s.’

Door een aandeel van vijftig procent in KeyFilm te nemen, kan Hermeling het productiehuis inschakelen voor de ontwikkeling van interessante nieuwe projecten. Via de sales-tak Nine Film kunnen vervolgens internationale coproducenten gevonden worden. Daarvoor heeft Hermeling een zeer ervaren kracht ingehuurd. Nelleke Driessen, voormalig managing director van Fortissimo, gaat Nine Film leiden.

In Cannes kondigde September verschillende aquisities aan, waaronder de animatiefilm The Incredible Story of the Giant Pear, Ari Folmans HorseBoy en de nieuwe film van de schrijver van A Man Called Ove; Britt-Marie Was Here. Het regiedebuut van Halina Reijn, Locus of Control, zal ook door September worden uitgebracht.

Bron: Holland Filmnieuws