Voor NBF-leden: Korting bij Filmtheater De Uitkijk

Vanaf vandaag betalen NBF-leden bij De Uitkijk op vertoon van hun ledenpas geen 10,-, maar €8,50 per kaartje!

De Uitkijk, het romantische filmtheater in het hart van Amsterdam, bestaat al ruim 100 jaar en is in 2007 heropend door een team enthousiaste studenten. Het historische pand aan de Prinsengracht is al jaren een speciale plek waar mensen met hart voor film en cultuur samenkomen. In de stijlvolle foyer waan je je in de jaren ’20.

Filmtheater de Uitkijk is het oudste filmtheater van Nederland, opgezet door de Filmliga in 1929. In 1912 werd een oud warenhuis op de Prinsengracht 452 getransformeerd tot de City Bioscoop, een bioscoop voor de elite. In 1929 adopteerde de Filmliga de City Bioscoop en veranderde de naam in De Uitkijk. Directeur Mannus Franken, geïnspireerd door de Franse avant-garde bioscopen in Parijs, wilde een zelfde sfeer creëren in De Uitkijk. De films zouden door artiesten en filmconnaisseurs worden uitgekozen, om de kwaliteit van de geselecteerde films te waarborgen. Franken wilde “een filmtheater creëren in plaats van een bioscoop, dat kunst laat zien, geen entertainment”. Tot op de dag van vandaag doet De Uitkijk zijn best het kwaliteitsfilmtheater voor alle liefhebbers van goede films voort te zetten in de geest van Franken. Ter vergroting van de diversiteit van ons filmaanbod, presenteert het filmtheater elke week onder andere een maandklassieker, afwisselende series op dinsdagavond, maandelijks voorstellingen van Vrienden van De Uitkijk, en zo nu en dan een eenmalig verdiepend programma.

Een greep uit het programma van deze week:

Dinsdag 15 mei // Vicky Christina Barcelona // 22:00
Als onderdeel van De Uitkijk Specials, met deze maand het thema Sexy Cinema, draait dit keer de moderne klassieker van Woody Allen met o.a. Javier Bardem, Penélope Cruz en Scarlett Johansson.

Woensdag 16 mei // Playtime // 19:00
In het kader van Vrienden van De Uitkijk, voor iedereen toegankelijk, staat deze iconische film van Jacques Tati op het programma.

Zondag 20 mei // Lolita // 21:00
Zoals elke zondag in mei kun je deze zondag genieten van deze parel van Stanley Kubrick.

Bekijk hier het hele filmprogramma van De Uitkijk.

Filmtheater De Uitkijk
Prinsengracht 452,
1017 KE Amsterdam

W: www.uitkijk.nl
T: 020 223 2416